Position: sygdoms > hovedpine >

Hurtige facts om HIV

   Human Immunodeficiency Virus , eller hiv , er den virus , der forårsager aids . World Health Organization ( WHO ) , at mellem sin opdagelse i 1981 og 2006 , aids dræbte over 25 millioner mennesker. Mange mennesker er misinformeret om hiv , og at kende fakta om virus kan hjælpe med at forhindre dens spredning

Hvad er hiv ?


HIV er en retrovirus , der ødelægger de celler der bekæmper infektion og sygdom . HIV gradvis svækker kroppens immunforsvar , i sidste ende gør det umuligt for sygdom og smitte skal bekæmpes off . Hiv findes i kropsvæsker såsom blod , vaginal væske , modermælk og sæd .

Hvad er AIDS ?


Erhvervet immundefekt syndrom , eller aids , er den sidste fase af HIV , når kroppens immunforsvar ikke længere kan bekæmpe infektioner . En læge giver diagnosen aids , når kroppen oplever en eller flere AIDS -definerende sygdomme , udvikle visse former for kræft , eller når immunsystemets CD4 -celletal bliver meget lav.

Symptomer


Ifølge det fælles FN -program om hiv /aids ( UNAIDS ) , når nogen første kontrakter hiv de måske ikke har nogen tegn eller symptomer . Inden for de første 2-4 uger af hiv , er det almindeligt at opleve influenzalignende symptomer , herunder feber , hævede lymfeknuder , udslæt og ledsmerter . I den sekundære stadier af HIV omfatter symptomerne kroniske luftvejsinfektioner , vægttab , diarré og feber . Symptomer øge og udviklingen over tid .

Transmission

Hiv smitter gennem ubeskyttet samleje eller oralsex med en HIV-smittet person , deling nåle eller sprøjter med en person , der er hiv-smittet , eller at virusset kan være bestået videre gennem graviditet , fødsel og amning . I de tidlige dage af epidemien , var det virus undertiden aftalt via blodtransfusioner eller blodprodukter . Imidlertid har obligatorisk testning af blod gjorde USA blodforsyning en af de sikreste i verden .

HIV kan ikke indgås gennem tilfældig kontakt , herunder hånd ryster , hoste , nysen , krammede eller deling af et drikkeglas . Hiv kan heller ikke igennem swimming pools , badeværelser eller insektbid.

Behandling

Der er ingen lægemidler til rådighed , der helbreder HIV , men der er behandlinger på markedet , der hjælper hæmme udviklingen af aids . Antiretroviral ( ARV ) behandling bruger en kombination af tre eller flere medicin for at forebygge HIV- virus fra at multiplicere i kroppen . Når væksten stopper , er kroppens immunceller i stand til at leve og beskytte kroppen længere .

Forebyggelse Testing

Der er ingen vaccine mod hiv , men der er en række måder at beskytte sig mod det . Den bedste forebyggelse er at afstå fra ubeskyttet sex og injektion narkotika . Medicinsk behandling kan medvirke til at reducere risikoen for hiv-smitte under graviditet .

tidlig test kan også hjælpe med at stoppe spredningen af hiv . Tests bruge spyt eller blod til påvisning af antistoffer, som HIV laver når den inficerer kroppen . Det tager tre måneder eller længere for disse antistoffer at udvikle , så det anbefales , at du venter mindst 12 uger efter mulig eksposition før testning . Hiv-testning er fortrolige og kan gøres ved de fleste sundhedsydelser .

Statistik

Ifølge WHO er der over 33 millioner mennesker smittet med hiv på verdensplan . Over to millioner af de smittede er børn . I 2008 blev 2,7 millioner mennesker blevet inficeret med HIV og 2 millioner mennesker døde af aids .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------