Position: sygdoms > hovedpine >

depression efter døden

   Sørgende til døden af en elsket en er en intens følelsesmæssig oplevelse . Den akutte fase at reagere på tabet kan vare uger eller måneder . Opnå en fuldstændig løsning på de følelser overfor den person , der døde eller omstændighederne omkring dødsfaldet kan tage et helt liv . Længsel og sorg kan vende tilbage med jævne mellemrum , når fejre livsbegivenheder uden den afdøde , eller når de oplever et andet tab. Vores kultur forventer depression og processen med sørgende til at dele nogle symptomer . Men hvis den sørgende person ikke kan koncentrere sig om de aktioner af levende og planlægning et liv , kunne han eller hun oplever klinisk depression og måske har brug for yderligere hjælp til at løse dette psykisk sygdom .

Teori

Psykiater Elisabeth Kubler-Ross er berømt for at beskrive fem faser i processen med sørgende . Sørgende mennesker først benægter død . De synes ude af stand til at forstå , at døden er reel . Så intens vrede måske overflade . Den vrede kan være rettet mod sig selv , på bestemte personer eller omstændigheder , eller generelt på verden. Overenskomstforhandlinger er den næste fase , og den indebærer priser sørgende personer gøre , som regel med nogle højere ånd , for at komme tilbage kære tabt . I den fase af depression , føler sorg personer intens sorg over erkendelsen af, at døden er permanent og kan ikke fortrydes . Endelig kan sørgende mennesker acceptere tabet og dets betydning , og gå videre for at genopbygge deres liv uden dem , der døde .

Overvejelser

Sorg mennesker kan ikke gå igennem alle disse faser , eller de kan besøge trin flere gange under sorgproces . Desuden kan den proces ser forskelligt afhængigt af alder sørgende person og omstændighederne omkring tabet .

En sørgende 5- årige kunne relatere og udstille adfærd , såsom tommelfinger -sugende eller dårlig blærekontrol . Ligger på et meget egocentrisk alder , kan børn i denne alder synes, de har forårsaget døden . Hvis de tabte en omsorgsperson , måske de har at slås med mange sekundære tab , såsom tab af pleje , rutinemæssige eller den finansielle stabilitet .

Greif for de ældre kan tilføre den forreste eksistentielle spørgsmål , såsom angst for ens egen dødelighed eller intense følelser af ensomhed . Komplikationer i sorg kan komme op , når der ikke er en mulighed for at udforske disse udviklingshæmmede passende temaer .

Derudover kan komplikationer i sorg kommer op , når folk finder sig selv forsøger at komme overens med en uventet eller voldsom død .

Diagnose

Ifølge den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske Lidelser ( DSM -IV-TR ) , fandt bibel af feltet , egenskaberne af depression omfatte nogle af følgende symptomer : nedtrykthed , nedsat interesse i aktiviteter , væsentlige ændringer i vægt , søvn og koncentration , træthed , psyko-motor agitation ; følelser af håbløshed , hjælpeløshed og værdiløshed , og tilbagevendende tanker om døden . DSM specificerer , at hvis de depressive symptomer begynde i de to måneder efter død af en elsket en , bør diagnosen depression ikke gives . Således har depressive symptomer er en normal reaktion for en person , der lider tabet af en elsket .

Effects

Sorg enkeltpersoner har klinisk depression , når depressive symptomer vedvarer i varighed og i høj grad forringer evnen til at engagere sig i og nyde normal livet aktiviteter . De kan måske føles som livet er ikke værd at leve uden den afdøde og måske tænke på selvmord . De kan være ude af stand til at give slip på længslen efter at være ved siden af den afdøde . De kunne fortsætte med at have påtrængende vrede eller frygt, hvis død var traumatisk . Denne langvarige og komplicerede sorg kan påvirke en persons liv enormt , der producerer negative konsekvenser for karriere og relationer og maskering positive begivenheder med sorg og håbløshed .

resolution

Greif rådgivning hjælper dem , der bevæger sig om fem faser af sorg i en ukompliceret måde , og dem, der sidder fast i dem . Greif terapi indebærer genfortælling af død historien flere gange , udtrykker de negative tanker og følelser forbundet med døden , at løse eventuelle irrationelle tanker i forbindelse med død og læring til at give positive følelser til at stige uden skyld . Sorg rådgivning kan ske individuelt eller deles med andre, der oplever et tab . Det vil måske give en mulighed for at udforske eksistentielle og åndelige temaer på vej til accept af tabet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------