Position: sygdoms > hovedpine >

diabetespatienten sygepleje

   Sygeplejersker er centrale undervisere i kampen mod diabetes . Nydiagnosticerede patienter har en enorm mængde af viden, som de skal tilpasse sig og lære at holde dem sunde . Forståelse er vigtig i forhold til , hvad sygdommen er , og det udløbere af hvad forkert behandling af sygdommen kan gøre for deres generelle sundhed . Som sundhedspersonale er sygeplejersker vigtige uddannelsesmæssige ressourcer for patienter og deres familier

Forståelse Diabetes


Diabetes er en stofskiftesygdom , der påvirker den måde, vores krop bruge fødevarer som energi. Når vi spiser , er mad nedbrydes og omdannes til glucose. Da maden gennemgår fordøjelse , flyder det ind i blod og bruges til vækst og muskelkraft i form af sukker . Glucose er i stand til at komme ind i cellerne uden tilstedeværelse af hormonet hedder insulin . Insulin er lavet af bugspytkirtlen og er frigivet som svar til det niveau af glukose findes i kroppen for at overvåge og opretholde et normalt blodsukker. En person med diabetes har for meget glukose ( sukker ) i deres blod , fordi bugspytkirtlen ikke producerer den rigtige mængde insulin .

Overvågning Blod Glucose


monitorere blodglukose er et yderst vigtigt spørgsmål for diabetespatienter fordi administrationen af medicin, såsom insulin , er baseret på blodsukkeret værdi . Undersøgelse er afsluttet ved hjælp af en blodsukkermåler og små lancetter . Fingeren er prikket med den lille Lancet , og en dråbe blod er placeret på en lille teststrimmel og indsættes i måleren . Inden for et par øjeblikke , vil glukose niveauet vises på måleren og eventuelle dosering af medicin kan da finde sted på grundlag af denne værdi .

Diætmad Ændringer


En ernæringsekspert eller diætist kan hjælpe diabetikere kort og planlægge deres ernæringsmæssige behov ved at undervise dem om , hvilke typer af fødevarer , som kan forværre og endda hæve blodsukkeret , og hvordan mad kan også påvirke deres medicin forbrug . Mange fødevarer har en negativ indvirkning på insulin produktion , og kosten uddannelse er vigtigt for en ny patient til at forstå, hvordan man forvalter diabetes ernæringsmæssigt .

Managing Insulin

Insulin skal opbevares i køleskab og bør fjernes fra den kolde mindst 20 minutter før administration . Insulin dosis skal måles omhyggeligt , da dette hormon kan have alvorlige negative konsekvenser for patienten , hvis de får fejlagtigt . Når der gives insulin , er en kort lille kede nål udnyttet og injektion gives subkutant lige under huden . Injektionsstederne bør skiftes dagligt for at sikre tilstrækkelig absorption . Insulin flasker bør være mærket med dato, som de blev åbnet for at sikre, at de ikke udnyttes forbi deres udløbsdatoer .

Justering blodtryk

Fordi højt blodtryk er en risiko med diabetikere , er det vigtigt at uddanne patienterne med at følge deres blodtryk og overholde medicin regimen ordineret af deres læge . Understreger vigtigheden af motion og kost som en del af deres blodtryk kontrol -programmet vil mindske deres risiko for slagtilfælde , hjerteanfald og andre vaskulære beslægtede tilstande.

Hold øje med Eyes

Når blodsukkeret er forhøjet i længere tid , kan øjenskader forekomme forårsager diabetisk retinopati . Alle nydiagnosticerede diabetikere bør have et øje screening ske senest tre måneder efter diagnosen af diabetes og hvert år derefter .

Betydningen af Fodpleje

Mennesker ramt af diabetes har ofte nerveskade eller neuropati . Neuropati kan medføre tab af følelsen i den ene eller begge fødder , og er karakteriseret ved ringe blodtilførslen til disse fødder . Undervisning af patienten skal have ordentlig hud-og neglepleje vil bidrage til at undgå disse betingelser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------