Position: sygdoms > hovedpine >

ergonomi og korrekte arbejdsstillinger

   Ergonomi er videnskaben om at skabe en arbejdsstation eller miljø , der tilpasser sig en arbejdstagers fysiske behov , for at undgå fysiske skader og helbredsproblemer , mens du arbejder . Medarbejderne kan blive skadet eller sårbare over for kroniske lidelser , hvis de ikke er forsynet med det rette udstyr og sunde arbejdsforhold

Definition


Ergonomi er videnskaben om at udforme en medarbejders arbejdsområde omkring personens specifikke fysiske behov ( f. eks højde og vægt ) for at mindske risikoen for skader eller sundhedsproblemer som følge af en dårligt designet arbejdsstation . Disse overnatningssteder kan indebære ændre personens udstyr , miljø og endda job opgaver at sikre, at de kan udføre deres arbejde sikkert .

Bruger på arbejdspladsen


Ergonomi i et kontormiljø er mest mærkbar i det udstyr, en medarbejder anvender , såsom en stol , der kan justere i højden og giver korrekt lændestøtte . Ergonomi kan også diktere lysstyrken på en computerskærm at mindske overanstrengelse af øjet , eller kræver brug af håndleddet støtter for at forebygge sygdomme som karpaltunnelsyndrom . Arbejdspladsen bør også være af en omgivende temperatur, der er behageligt , og en arbejdsstation skærm skulle være væk fra direkte sollys , der kan forårsage refleksioner og resultere i trætte øjne .

god arbejdsplads Posture


god arbejdsplads kropsholdning når man sidder ved et skrivebord består i at føre begge fødder solidt på gulvet og sidde i en 90 graders vinkel . Våben bør også være bøjet i en 90 graders vinkel , med håndled lige . Knæ skal også være bøjet i en 90 graders vinkel , og medarbejderens synsafstand til skærmen skal være mellem 16 og 24 inches . En fodstøtte eller rygstøtte kan være påkrævet for at opfylde kravene til god arbejdsplads arbejdsstillinger , når man sidder ved et skrivebord eller en anden type arbejdsplads .

Resultater af Ignorerer god kropsholdning

Der kan være varig indvirkning på sundheden hos en arbejdstager, hvis korrekt kropsholdning ignoreres i længere perioder . Forskellige muskel-og knogleskader og betingelser kan opstå , såsom ryg, nakke og skulder smerter. Disse typer af forhold er ofte lidt fra sædvanligt slumping fremad og hælder på skrivebordet . Gentagne belastningsskader som karpaltunnelsyndrom kan være forårsaget af forkert håndled støtte , mens du skriver og bruger en computermus .

Andre arbejdsskader

Der er en række andre forhold, der kan opstå i et kontor miljø, når god ergonomisk videnskab er ikke fulgt . Trætte øjne er et fælles resultat af en skærm , der er for lyse , reflekterende sollys eller blot når der fokuseres på skærmen i længere tid . En kontorlokaler , der er for varmt kan resultere i dehydrering , og kan være årsag til hovedpine og endda migræne i nogle arbejdstagere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------