Position: sygdoms > hovedpine >

hvad er de funktioner, serøs væske omkring hjertet ?

   Serøs væske er et lag af flydende omkring hjerte, som har en vigtig rolle i beskyttelsen og funktion af hjertet . Væsken er dannet af en serøs membran ( et tyndt lag af væv , der danner en beskyttende barriere ) kaldes hjertesækken , der giver en foring omkring hjertet .

Smøring


Ideelt set er hjertet bevæger sig konstant på at pumpe blod . Sammenlign denne bevægelse til noget mekanisk pumpe , og du kan se hvad der sker , hvis den ikke har noget at smøre bevægelse . Forudsat en friktionsløs miljø er en af de funktioner, serøs væske . Uden smøring hjertet kan ikke pumpe så ofte eller så godt.

Beskyttelse


Mens membranen kaldet hjertesaekken er det vigtigste lag af beskyttelse omkring hjertet , serøse væske giver et tyndt backup lag af beskyttelse . Ikke alene skal de beskytte hjertet udefra forurenende stoffer i tilfælde af skade eller infektion , men også beskytte hjertet fra sig selv , ved at forhindre hjertet fra overexpanding som blod volumen øges og grænser hjerte bevægelse .

Dæmpning


Den hjerte ( samt diverse andre organer, som har serøs væske , såsom lungerne) er ikke så meget " forankret "i brysthulen , som det er fastslået der ved serøse membran . Brystet indeholder åbne hulrum , og som sådan , der er plads omkring hjertet . Den serøse membran giver forankring og støtte , mens serøs væske har en dæmpende . Tænk på at tage en hård fald . Hvis hjertet ikke var knyttet til brysthulen og foret , ville det være i fare for konstant indre kvæstelser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------