Position: sygdoms > hovedpine >

hvad er tobak & stofmisbrug ?

   Gennem brug af tobak , er nikotin en af de mest anvendte vanedannende narkotika og den hyppigste undgåelige årsag til sygdom , invaliditet og død i USA . Cigaretrygning tegner sig for næsten hver femte dødsfald i USA , ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse . Seneste videnskabelige fremskridt har revolutioneret vores forståelse af misbrug af tobak og andre stoffer , som har forbedret vores evne til både at forebygge og behandle afhængighed

Definition


Vi ved nu, at mens den oprindelige beslutning om at bruge stoffer er frivillig , afhængighed er en sygdom i hjernen, der tvinger en person til at blive ualmindeligt besat med at skaffe og misbruger narkotika trods deres mange uheldige liv og sundhed konsekvenser . National Institute on Drug Abuse ( Nida ) sammenligner narkotikamisbrug til ridning i en bil uden bremser . Ligesom mange sygdomme , kan narkotikamisbrug forebygges og behandles med succes . Dog venstre ubehandlet dens virkninger kan vare hele livet .

Kendetegn


Folk tager stoffer for at føle sig godt ( gys søger ) eller at føle sig bedre (selv-medicinering ) . Den kemiske struktur af nikotin og andre stoffer svarer til hjernen kemikalier , som giver dem mulighed for at ændre den normale hjerne beskeder . De fleste illegale stoffer øger dopamin , et kemisk stof i den glæde og motivation veje i hjernen, der reagerer på signaler såsom mad og sex , givende normale aktiviteter afgørende for overlevelse . "Det er fordi narkotika aktivere disse områder af hjernen-som regel mere effektivt og i længere perioder end de naturlige belønninger-at de har en iboende risiko for at blive misbrugt , " ifølge Nida .

Bidragydere


Drug tilgængelighed er den primære miljøfaktor i stofmisbrug og afhængighed . En historie om fysisk eller seksuelt misbrug eller andre stressfaktorer , såsom vidne til vold også er medvirkende faktorer . Den udviklingsmæssige sygdom afhængighed af tobak , alkohol og hash er typisk diagnosticeret i ungdomsår eller den tidlige voksenalder . Nida rapporterer, at 67 procent af dem , der forsøger marihuana for første gang er i alderen 12 og 17 år. Forebyggelse skal være henvendt til mindreårige unge .

Effekter

Effekten af tobak og stofmisbrug er mange . Afhængighed er den primære sundhedsfare , men stofmisbrug er knyttet til andre sundhedsmæssige problemer, herunder hiv /aids , kræft og hjertesygdomme . Omkostningerne for samfundet er høj som godt , i hjemløshed , voldelig kriminalitet , fængselsophold , retshåndhævelse , sundhedspleje og tab af produktivitet . De samlede omkostninger for stofmisbrug og afhængighed som følge af brug af tobak , alkohol og illegale stoffer i Amerika er anslået til 524 milliarder dollar om året , ifølge Nida .

Behandling

Addiction er en kompleks sygdom , men behandling kan arbejde . Forskning i løbet af de sidste 30 år har vist, at adfærdsmæssige behandlingsformer sammen med medicin kan være mest effektiv . Medicin er nu tilgængelig til at behandle tobak , alkohol og opioider afhængighed og flere behandlinger i horisonten . Adfærdsmæssige behandlinger ændre holdninger og adfærd i tilknytning til stofmisbrug og hjælpe mennesker nederlag afhængighed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------