Position: sygdoms > hovedpine >

hvorfor unge får knogleskørhed ?

   Osteoporose får knoglerne til at blive porøse og sprøde nok til at bryde nemt ( selv fra en normalt harmløs falde). Den nøjagtige årsag til sygdommen er ukendt , men der er flere risikofaktorer , der øger sandsynligheden betingelsen vil udvikle sig, herunder brug af visse kortikosteroider lægemidler , tobak brug , umådeholdent alkoholforbrug og dårlig calcium indtag . En eller en kombination af disse kan stunt processen med knoglen genopfyldning i kroppen . Hvis nogen af disse betingelser er gjort til en ekstrem , den alder, hvor osteoporose er tilbøjelige til at udvikle vil falde , og kan føre til dårlig knogle struktur , selv hos unge mennesker .

lav knoglemasse


Kroppen konstant nedbryder gamle knogler og skaber nyt knoglevæv . De fleste mennesker vil nå sit højeste knoglemasse omkring alder 30 , hvorefter punkt gamle ben vil blive brudt ned hurtigere , end den er skabt . Hos mennesker med osteoporose , er der ikke kun er en mangel på tilstrækkelig mineraler i kroppen for at skabe nye stærke knogler , men knoglen , der udvikler er porøs og svag . Jo mere sunde dine knogler er , når den maksimale periode i udviklingen er nået, vil længere dine knogler forblive stærk . Dem med en højere knoglemasse er mindre tilbøjelige til at udvikle osteoporose .

Sænket østrogen Niveauer


Personer med sygdomme , der resulterer i en lavere østrogen niveau eller menopausale kvinder med sænket østrogen er mere tilbøjelige til at udvikle osteoporose . Selv om kvinder er mere tilbøjelige til at opleve at udvikle et fald i østrogenniveau , mænd også kan også opleve den betingelse , hvis deres østrogen og testosteron niveauet falder nok . Mangel på østrogen hæmmer kroppens evne til at absorbere og korrekt brug calcium , som er nødvendig for knogle produktionen .

Tobak Brug


Tobak brugere har en øget risiko for at udvikle osteoporose . Det er usikkert, om rygning har en negativ effekt på knoglerne som følge af rygning i sig selv , eller om forhold, som er meget almindelige hos rygere , der er problemet : Rygere har en tendens til at veje mindre end ikke-rygere , hvilket resulterer i mindre knogler . Folk , der ryger en tendens mod højere alkoholforbrug , som i sig selv anses for en risikofaktor . Rygere kan være mindre fysisk aktive , hvor regelmæssig motion bidrager til at styrke knoglerne . Og fordi rygning nedsætter appetitten , er rygerens mineral indtag faldt . Alle disse faktorer kan spille en rolle i at mindske den alder , hvor en person udvikler osteoporose . Desuden kan kvindelige rygere har en tidligere overgangsalderen, som i sig selv er en medvirkende risikofaktor .

Medicin

Kortikosteroid medicin som prednison skader knogler , og patienter, som anvender denne type af lægemidler på lang sigt, bør have knogletæthed kontrolleret regelmæssigt . Brystkræft stoffer også er skadelige for dine knogler , som det er kræft lægemidlet methotrexat . Selektive serotonin reuptake hæmmere ( SSRI ) , anti-beslaglæggelse medicin og antacida indeholdende aluminium kan også øge eller fremskynde processen med knogletab .

Andre faktorer

under visse vægttab kirurgi kan hæmme optagelsen af calcium og mineraler i kroppen . Livslang forhold såsom Crohns sygdom , cøliaki , Cushing 's sygdom og dissemineret sklerose kan hæve sandsynligheden for osteoporose udvikle . I Cushings er kortikosteroider , der produceres naturligt i binyrerne for høje, hvilket knogletab , der svarer til en person, der tager medicin form af steroid .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------