Position: sygdoms > hovedpine >

strukturen af aripiprazol

   Læger ordinere aripiprazol , også kaldet Abilify , til behandling af skizofreni og andre psykiske problemer . En aripiprazol molekyle har en kompleks kemisk struktur , herunder kulstof , brint , nitrogen , ilt og klor atomer . Aripiprazol , der er klassificeret som en atypisk antipsykotikum, har virkninger , som ikke er godt forstået på receptorerne for neurotransmitterne dopamin og serotonin i hjernen

Funktion


aripiprazol , også kendt som Abilify , fungerer som et antipsykotisk og undertiden som et antidepressivt middel. Klinikere ofte ordinere det for skizofreni , undertiden for bipolar lidelse og undertiden for irritabilitet hos autistiske børn , ifølge Drugs. com .

Ingen kender den nøjagtige virkningsmekanisme , ifølge FDA adgang til data, men det har en affinitet for dopamin og serotonin -receptorer , hvilket betyder, at det sandsynligvis påvirker de måder disse neurotransmittere funktion i hjernen. Dette er sandsynligvis tegner sig for sin evne til at mindske symptomerne på nogle psykiske sygdomme .

Formula


aripiprazol har den kemiske formel C23H27Cl2N3O2 . Det betyder , at en aripiprazol molekyle indeholder 23 carbon , 27 brint , to klor , tre kvælstof og to iltatomer . Fordi mange mulige former for molekyler kan indeholde disse atomer , konfigurationen af molekylet bliver vigtig .

Organisk kemi nomenklatur som er bragt frem af IUPAC ( Den Internationale Union for Ren og Anvendt Kemi ) navne molekylet 7-[ 4-[ 4-( 2,3-dichlorphenyl ) -1-piperazinyl ] butoxygrupper ] -3,4-dihydrocarbostyril , i henhold til FDA adgang til data. . Økologisk kemikere kan bruge dette navn til at forstå , hvad molekylets struktur ligner

Struktur


struktur af aripiprazol , visuelt beskrevet , består af følgende : en benzen ring substitueret med to klorforbindelser ortho ( tilstødende ) og meta ( to carboner væk ) fra en tilsluttet piperazinering . Det modsatte kvælstof på piperazinering sluttes til en kæde af fire kulstofatomer , hver bundet til to brintatomer . Den fjerde kulstof i denne kæde forbinder til en ilt atom , som igen er bundet til en benzen ring, der er sammensmeltet med en heterocykliske seks-leddede ring . En nitrogen atom indtager en plads i denne ring ved siden af den delte obligation i det smeltet struktur en carbonyl gruppe vises i den næste position . ( Den kvælstof og carbonyl udgør tilsammen en amid gruppe . )

Effects

Ud over sin ønskede virkning på psykiske problemer , Drugs. com rapporter om, at almindelige bivirkninger af aripiprazol kan omfatte forhøjet blodsukker, døsighed , svimmelhed , synkebesvær , mindre mave og mave problemer , søvnløshed og vægtøgning .

Advarsel

Mindre almindelige og mere alvorlige bivirkninger , som patienterne skal reagere ved at kalde en læge eller gå til et hospital , omfatter allergiske reaktioner ( nældefeber , hævelse og åndedrætsbesvær ) , feber og kulderystelser og andre influenzalignende symptomer , svær maveonde , mathed , pludselig hovedpine eller følelsesløshed , kramper , sår i munden , gulsot og vandladningsbesvær .

aripiprazol kan interagere med andre lægemidler , skal så brugerne sørge for at informere deres ordinerende læger om at tage svampemidler, antibiotika , andre mentale sundhed medicin eller hjerte medicin , ifølge Drugs. com .

The Mayo Clinic anbefaler at man undgår dette stof under graviditet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------