Position: sygdoms > hovedpine >

tegn og symptomer på en thyreoidea mangel

   Skjoldbruskkirtlen regulerer dit stofskifte ved at producere to typer af metaboliske hormoner . En skjoldbruskkirtlen mangel , normalt kaldet " hypothyroidisme , " opstår , når denne kirtel producerer tilstrækkelige mængder af hormonerne T3 og T4 . Denne betingelse kan være kilden til et utal af sundhedsmæssige betingelser , fra vægtøgning til koma . Hvis venstre ubehandlet , hypothyreoidisme undertiden kan resultere i hjertestop og død . Anerkende tegn og symptomer på hypothyroidisme er det første skridt på behandlingen.

Træthed og Langsommelighed


Nedsat niveau af thyreoideahormoner kan hurtigt en følelse af træthed og træghed . Desværre er det en betingelse, at mange mennesker ikke tror på spørgsmål , da der er så mange faktorer i hverdagen , der kan udløse lignende symptomer . Hypothyroidisme kan også forårsage muskelsvaghed og smerter , stivhed eller hævelse i leddene , og endda depression , alle der bidrager til de generelle følelse af træghed .

Metabolisk Symptomer


Mange mennesker med en skjoldbruskkirtlen mangel tilskrive deres vægtøgning til deres nedsat energi niveau og træthed , men vægtstigning er blot endnu et symptom på hovedproblemet . Uden tilstrækkelige niveauer af thyreoideahormoner i dit system , har din krop en vanskelig tid omdanne fødevarer til energi og er mere sandsynligt, at gemme det som fedt . Andre metaboliske symptomer kan inkludere en forhøjet kolesterol i blodet og forstoppelse .

andre symptomer


Nogle gange , jo mere godartede symptomer er dem , der endelig motivere en person med hypothyroidisme at søge lægehjælp . Disse kan også være tegn på, at hypothyroidisme er forløbet , og øjeblikkelig behandling er nødvendig . Vær på udkig efter sprødt fingernegle og hår , tør hud , tungere end normalt menstruationer og en pludselig intolerance over for kulde . Disse er alle symptomer på hypothyroidisme .

struma

Det mest indlysende symptom på hypothyroidisme er en struma . En struma er en hærdning eller pære-lignende vækst på siden af halsen som følge af det udvidede skjoldbruskkirtlen . Som et resultat af kroppens konstante stimulation af kirtlen for at få mere thyreoideahormon , thyreoidea reagerer ved at vokse til en usund størrelse for at kompensere , hvilket resulterer i en struma .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------