Position: sygdoms > hovedpine >

tegn og symptomer på følelsesløshed i benene

   Leg følelsesløshed , undertiden benævnt paræstesier eller sensorisk tab, er en tilstand, som kan forekomme i et eller begge ben , hvor benene ikke er i stand til at føle varme , kulde eller tryk . Nogle gange , når benet følelsesløshed er til stede , er en prikkende fornemmelse filt . Tegn på følelsesløshed i benene kan være forårsaget af en skade eller angive en helbredstilstand , der kræver lægehjælp .

Iskias


Når smerter i benene, sammen med følelsesløshed , starter i balder og rejser ned benet , indikerer det et symptom på iskias . En fremspringende disk , kendt som radiculopathy , årsager iskias . Dette er en skive ud af stilling i rygsøjlen , der sætter pres på radikulære nerve . Symptomerne omfatter skarp smerte , en brændende fornemmelse ned i benet og svaghed eller følelsesløshed . De fleste , der lider af ischias ikke kræver operation , og symptomerne vil aftage med tiden .

stenose


Spinal stenose er en forsnævring af rygsøjlen , der normalt forekommer i columna eller lænden region . Mellemrummene mellem ryghvirvlerne bliver mindre i takt med de mister vand med alderen . Diskene mellem hvirvlerne mister deres evne til at absorbere stød , hvilket gør daglig aktivitet vanskelige. Da diskene degenererede , ryghvirvler skift og klemme nerverne i rygmarven , hvilket medfører følelsesløshed og snurren i benet .

Åreforkalkning


Åreforkalkning medfører en stor ophobning af plak og fedtstof i arterierne . Denne betingelse medfører forsnævring og blokering , som fører til smerter i benet . Symptomerne normalt ses ved indsnævringen er svær på grund af blodgennemstrømning , der ikke kan holde trit med efterspørgslen efter ilt til musklerne . Da blokeringen fortsætter med at udvikle , følelsesløshed og en kold fornemmelse opstår .

Andre betingelser

Der er andre forhold, som kan producere tegn og symptomer på følelsesløshed i benene . Disse omfatter herpes zoster ( helvedesild ) , unormalt lavt vitamin B12 , calcium , kalium og natrium , giftige skader fra alkohol , bly eller tobak , strålebehandling , diabetes og dissemineret sklerose .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------