Position: sygdoms > hovedpine >

tegn og symptomer på knoglemarv sygdom med højt proteinindhold i blodet

   Myelomatose er en blodsygdom kendetegnet ved en høj grad af protein i blodet . Dette er en kræftsvulst tilstand som påvirker plasmaceller i knoglemarven . Normalt plasmaceller producerer proteiner kaldet immunoglobuliner . Disse proteiner er en del af kroppens forsvarssystem mod sygdomme . I myelomatose , bliver plasmaceller unormale , ikke fungerer ordentligt , og kan ikke bekæmpe infections. They sidste ende erstatte de normale marv i knoglerne .

knoglesmerter


Ofte er det første symptom på myelomatose er smerter i knoglerne på grund af unormale plasmaceller i knoglemarven . Smerter forbundet med myelomatose kan være mild til svær . Det kan ske i hvile eller under ambulating . Ofte er stærke medicin , såsom narkotika , bruges til at minimere knoglesmerter . I mange mennesker , er knogle skader alvorlig , før nogen symptomer er bemærket . Knoglerne i arme , ben , kraniet, ryghvirvler og rib bur rammes ofte hos patienter med myelomatose . Desuden kan knoglebrud opstå uden synlig grund . Dette er sandsynligvis på grund af degenerative virkninger af unormale plasmaceller

Anæmi


Fordi kræft plasmacellerne erstatte de normale bloddannende celler i knoglemarven , anæmi udvikler sig. Anæmi opstår, fordi der er færre røde blodlegemer transporterer mindre ilt til alle andre celler i kroppen . Marv producerer også færre blodplader . Blodplader er blodlegemer , der stopper blødningen . Som en følge heraf kan patienter med myelomatose oplever blødende tandkød , næseblod eller let blå mærker , hvilket yderligere forværrer blodtab . Med anæmi kommer en stigning i træthed så godt.

High Blood Calcium


Med myelomatose , høje niveauer af calcium i blodet opstår , når calcium fra de ramte knogler ind i blodbanen . Et højt calcium i blodet stiger tørst og vandladning , mental forvirring , forstoppelse , appetitløshed , kvalme og vægttab .

hyperviskositet

hyperviskositet er et fald i hastigheden af blodgennemstrømningen gennem arterier, vener og kapillærer . Dette skyldes for høje niveauer af protein i blodet frigivet af unormale plasmaceller . På grund af den store mængde af protein i blodet , kan en person med myelomatose se en stigning i blå mærker , næseblod , overskyet vision , hovedpine og intestinal blødning . Desuden kan nyrefunktion blive påvirket , fordi den overskydende protein i blodet sætter en ekstra belastning af nyrerne evne til at filtrere blodet og bortskaffe overskydende salt , væske og krop affaldsstoffer ordentligt .

Infektion

Patienter med myelomatose er i risiko for infektion på grund af mangel på hvide blodlegemer , som er kroppens forsvar mod infektioner . Hvide blodlegemer er fortrængt af unormale plasmaceller . Nogen med myelomatose kan have gentaget infektioner i blæren , nyre-og hudinfektioner , og kan udvikle helvedesild , lungebetændelse eller bihulebetændelse . Immunoglobuliner også bekæmpe infektioner. I myelomatose , er normale immunoglobuliner ikke produceres , hvilket også begrænser kroppens evne til at bekæmpe infektion .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------