Position: sygdoms > hovedpine >

Hvordan folk kan se farver , hvis de er farveblinde ?

   Der findes forskellige typer af farveblindhed , afhængigt af hvilket af de kegler i nethinden er ramt . Der er tre typer af kegle- celler : rød kegler , blå kogler og grønne kegler . Hvis en af disse er berørt , er , at farven ikke ses som andre mennesker ser det . Fejl på den røde eller grønne kegle celler er kendt som rød-grøn farveblindhed og er den mest almindelige form

Hvordan Color Blindness Optræder


farveblindhed er arvet fra moderen og gik videre i X- kromosomet . På grund af dette, hovedsageligt rød- grøn farveblindhed påvirker mænd . Nogle mennesker får farveblindhed fra sygdomme eller som en bivirkning af visse lægemidler , eller det kan være resultatet af øjensygdom som grøn stær eller makuladegeneration . Der er ingen kur for den tilstand .

Dichromatism


Dichromatism opstår , når en af kegle celler mangler . Hvis den røde kegler er fraværende , Protanopia er resultatet , deuteranopia er, når den grønne kogler mangler og tritanopia er , når de blå kogler er fraværende . Mildere former for den tilstand, hvor kegle celler er til stede , men mangler i deres funktion kaldes Protanomaly og Deuteranomaly .

Protanopia


Protanopia påvirker ¨¦n ud af 100 mænd . De har vanskeligt ved at skelne mellem rød , orange og gul , og rød kan endda være forveksles med sort . Blå, violet , lavendel og lilla kan alle vist som blå nuancer . I mildere form af protanomaly , kan rød , orange og gule ses som en tendens i retning af grøn .

deuteranopia

deuteranopia kan påvirke fem ud af 100 mænd . I Deuteranomaly , er de grønne kegle cellerne svag og grøn , gul , rød og orange ses som nuancer af rødt . Dette er den mest almindelige form for farveblindhed . I de mere alvorlige form af deuteranopia , rød , gul , orange og grøn synes alle mere eller mindre den samme nuance .

Tritanopia

Det er den mindre almindelige form for farveblindhed og kan påvirke kvinder såvel som mænd , fordi Det er ikke bæres på X-kromosomet . De har svært med nuancer af blå , der kan ses som en tendens i retning af grøn .

Monochromatism

Monochromatism opstår , når ingen eller kun én af keglen celletyper fungerer korrekt . Ingen farve ses , er det kun nuancer af sort eller grå og hvid . Denne type farveblindhed er sjælden .

Hvordan Color Blindness Påvirker karrierevalg

De fleste mennesker kan kompensere for deres tab af nogle farvesyn , for eksempel i erkendelse af rødt lys ved sin holdning . Men nogle karrierer kræver nøjagtige farvesyn og ansøgere er testet for farveblindhed , når de anvender . Disse omfatter piloter , elektrikere , lokomotivførere og positioner i mode eller kunst afdelinger , hvor evnen til at skelne mellem farvenuancer er vigtig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------