Position: sygdoms > hovedpine >

fordele og ulemper ved dialysebehandling maskiner

   Maskiner , der anvendes til dialysebehandling forsøge at efterligne den funktion i nyrerne i den menneskelige krop . Et af hovedformålene med en nyre , er at rense blodet ved at fjerne urinstof og visse salte fra det . I en dialyse -maskine, er urea og salte filtreret fra blodet ved hjælp af rør lavet af en semi-porøs membran . Dialysebehandling maskiner giver mange fordele , såvel som ulemper .

Dialyse på Home


Der er to muligheder for patienter , som kræver dialyse --- hæmodialyse eller peritonealdialyse . Med hæmodialyse , har patienterne mulighed for at udføre dialyse i hjemmet ved at installere en hæmodialyse maskine , men mange forskellige ting der skal overvejes , før gennemførelsen af denne mulighed , som den fysiske og psykiske formåen af operatøren , om symptomerne er stabiliseret eller ej , potentielle komplikationer af andre sundhedsmæssige forhold, og hvis der er plads til at holde maskinen og udstyr .

Der er mennesker, der opfylder kriterierne for dialyse i hjemmet , men foretrækker ikke at bruge det . I stedet mange mennesker vælger til pleje af et professionelt personale . Home dialyse er også yderst tidskrævende . Folk , der bidrager til at køre dialyse maskine til en anden person skal være konsekvent til rådighed for flere timer --- normalt flere dage om ugen .

Hæmodialysen Fordele


Med hæmodialyse , har maskinen ikke skal bruges så ofte som peritonealdialyse maskiner , og patienterne får fire dialyse-fri dag i en uge .

peritonealdialyse Fordele


Udstyr, som anvendes i peritonealdialyse er bærbare , så patienten kan rejse mere frit som de ikke er begrænset til en specifik område --- der er kravet om hæmodialyse .

Hæmodialyse Ulemper

I hæmodialyse , skal maskinen skal bruges tre gange hver uge , og en enkelt dialysesession varer cirka fire timer. Dette kræver en konsekvent tidsplan hver uge og forhindrer personer i at få evnen til at være mobile , på grund af immobilitet af maskinen

peritonealdialyse

Peritonealdialyse-. selv mobil-stadig har den klare ulempe , at det skal udføres hver dag .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------