Position: sygdoms > hovedpine >

hvad er døden & sorgproces ?

   Ligesom ikke to mennesker er ens , der heller ikke to ens måder at behandle med død og sørgende proces . Der er en række faktorer i behandlingen af sorg , fra den personlige forbindelse til den afdøde til den måde , han eller hun døde , og alt der imellem . Der synes at være en rød tråd i , hvordan død og sørgende proces udspiller sig , dog . Mange aspekter af døden og sørgende proces illustrere følelserne opleves efter en elsket er død

The Purpose af Greif


Sorg er sindets måde at håndtere døden . Den måde sorg føler varierer fra person til den næste , men er det ofte beskrevet som at føle sig som en hullede direkte gennem hjertet . Det er vigtigt at erkende sorgen og lad det gå sin gang . Tid ikke helbrede alle sår , men med lidt arbejde og tillader sorg ske , kan det være lempet . At benægte sorg er usundt , og det vil føre til unødvendige smerter i fremtiden .

stadier af Greif


Et af de fælles filosofier død og sørgende processen blev udviklet af psykiateren Elisabeth Kübler-Ross i 1969 . I sine studier , erkendte hun , at der er visse faser af sorg .

Denial normalt kommer først . De tænkte: " Dette er ikke tilfældet . Jeg vil ikke tro det , " almindeligt løber gennem hovedet på de efterladte . En person kan føle sig helt følelsesløs på dette tidspunkt i den sørgende processen .
" Hvorfor mig ? " er ofte tænkte på " vrede " scenen. Det er i denne fase af den sørgende processen , at borgerne forsøger at finde ud af , hvorfor deres elskede er død og finde mening i tragedien . Det er ikke engang ualmindeligt at blive vred på den person , der døde

forhandlinger . "Jeg vil gøre alt for at få dem tilbage Du name it . ". I desperation , at enkeltpersoner i denne fase af sorg forsøg købslå med Gud eller universet , for at komme tilbage den elskede , de har mistet .

En person i " depression " fase af død og sørgende proces kan føle sig alt for trist til at gøre noget . Depression er forårsaget af død efterligner den, klinisk depression , men det er anderledes

Accept : . Dette er en følelse af ro , der kommer i løbet af de efterladte , når de er i fred med tabet af den elskede .

Selv om disse er beskrevet som de stadier af sorg , er der ingen formel for håndtering af tab . En borger kan arbejde gennem hvert trin individuelt , eller kan springe fra de følelser af en etape til den anden og tilbage igen . Døden er en traumatisk oplevelse , så det er ikke ualmindeligt at føle sorg længe efter den elskede er gået .

Fælles Følelser


Der er ikke en opskrift på de følelser følte , mens sørgende , men der er fælles følelser rapporteres hele død og sørgende proces .

Disse omfatter chok og følelsesløshed , de fleste ofte følte i starten af sørgende proces som sindet bliver overvældet ved at behandle tabet ; skyld fra bekymrende , at der var noget , der kunne have været gjort anderledes , og frustration og håbløshed , fordi noget, du ikke ønsker at ske, er sket , og der er intet du kan gøre for at ændre det .

almindelig adfærd

Sorg mennesker kan opleve uønskede adfærd og symptomer , såsom søvnløshed eller overdreven vågeblus . Sindet kan være så overvældet , at den lukker ned og ønsker at sove , eller det kan reagere ved at holde dig vågen med tanker , angst og sorg . Begge disse er fælles , selvom de er meget forskellige reaktioner på den samme begivenhed .

Det kan være svært at være social efter tabet af en elsket en , trække så mange mennesker fra sociale situationer . Selv om tilbagetrækning er almindeligt , er det vigtigt ikke at falde i den fælde, der hele tiden alene i dagevis .

Med et sind fyldt med følelser , erindringer og sorg , at fokusere opmærksomheden på specifikke opgaver kan være vanskeligt . Absentmindedness forventes og udbredte.

Imagining afdødes stemme , røre ved eller lugte er et fælles resultat af død og sørgende proces . Det kan være udløst af en række miljøfaktorer , som gnist erindringer om denne person .

Advarsler

Du må ikke køre bil eller betjene tunge maskiner midt i intense sorg . Tillad dig selv tid til at græde , blive vred , eller hvad du skal gøre , mens et sikkert sted .

Undgå alkohol og narkotika . Selv om det kan føles som en måde at helbrede fra den situation , det er ikke kun midlertidig , men ekstremt farligt og kan give flere komplikationer .

Deprimeret følelser er fælles , selvmordstanker er ikke . Hvis tanke om at ende dit liv indtaste dit sind , søge hjælp straks fra din læge udbyder eller ved at ringe til selvmord hotline på 1-800-448-3000 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------