Position: sygdoms > hovedpine >

hvordan man kan give en heparin bolusinjektion modul

  Heparin er også kaldet " blodfortyndende medicin "og bliver brugt til forskellige medicinske tilstande , såsom blodprop forebyggelse for dyb venetrombose ( DVT ) for at stoppe væksten i blodpropper , der allerede har dannet i blodkarrene . Det bruges også i små mængder for at forhindre dannelse af blodpropper i katetre eller heparin låse , også kaldet " heplocks , " der er tilbage i venerne i løbet af en periode . Heparin kan også gives dybt under huden og som en fortyndet opløsning skal injiceres i intravenøse ( IV ) katetre .

Du skal bruge:
Sprøjte og nål
. Korrekt heparin dosis .
Doctor 's ordre.
Handsker .

Hånd renser eller sæbe og vand .
Spritserviet .
2- af -2-tommer stykke gaze .
Bærbare skarpe container .1 .
Bestem doseringen vægt , støddosis og infusionshastighed af medicinen . Normalt hospitalet apoteket allerede har en fyldt injektionssprøjte skal gives til patienten .
2 .
opnå, gennemgå og kontrollere for nøjagtighed og fuldstændighed af lægens ordre. Check medicinen med ordren . Gennemgå patientens journal eller medicin rekord for tidligere dosis og stedet . Kontroller, om den pågældende lab værdier relateret til heparinbehandling protokol , hvis det er patientens første dosis .
3 .

Vask dine hænder og forberede medicin . Har en uafhængig dobbelt kontrol af medicin , hvis heparin betragtes som en " høj-alarm stof " i din hospitalet . Ellers har en anden eller tredje licens individuelle tjekke medicinen ikke vil såre og vil øge medicin administration sikkerheden .
4 .
Gennemfør en patient identifikationsprocessen . Spørg efter patientens navn . Hvis patienten ikke reagerer , skal du kontrollere patientens arm band for det korrekte navn og medicinsk identifikationsnummer mod lægens ordre. Når patientens identitet er bekræftet , forklarer proceduren til patienten . Altid huske , at bare fordi en patient ikke kan tale , betyder det ikke, at han ikke kan høre .
5 .
Vask dine hænder og don handsker . Vælg en blodåre , hvor du ønsker at give Heparin bolus IV . Det er bedst at vælge en stor vene , såsom venen ligger i antecubital fossa af armen . Tør site med en spritserviet og bede patienten om at slappe af . Hold nede i venen , så indfør nålen i en 45 graders vinkel og injicer langsomt medicin uden usterilt . Rådgiv patienten ikke at flytte , da dette kan forårsage blå mærker eller blødning .
6 .
Tryk 2- af -2-tommer stykke gaze på injektionsstedet , og hold op til to minutter , hvis patienten er blødning . Aldrig bruge en spritserviet til at presse på stedet , da alkohol fremmer mere blødning . Gnid ikke på webstedet .
7 .
Smid sprøjten i din bærbare eller monteres på væggen skarpe genstande . Fjern handsker og vask dine hænder .
8 .
vurdere og dokumentere patientens reaktion på injektionen , og notér eventuelle blødning eller bivirkninger. Rapport til lægen for eventuelle unormale resultater eller bivirkninger .

gode råd og advarsler


 • Heparin er en medicin , der traditionelt doseres med en IV bolus på 5. 000 til 10. 000 enheder af heparin , efterfulgt af en infusion på 1. 000 enheder i timen afhængig af de enkelte hospital politik protokol om heparin administration .
 • Monitor for blødning, såsom blødende gummer , blå mærker , sort tjærefarvet afføring , brun opkast og næseblod . Check relaterede labs per protokol .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------