Position: sygdoms > hovedpine >

hvordan man kan minimere mikrobielle farer for fødevaresikkerheden

  Når skadelige mikroorganismer-vira og bakterier-kommer i kontakt med fødevarer , og vi indtager dem , kan de føre til sygdom . Tegn på fødevarebåren sygdom er diarré , opkastning , feber (med eller uden en ondt i halsen ) og gulfarvning af huden . Almindelige kilder til fødevarebårne vira er vand og is , salater og skaldyr . Fugtige proteiner som kød , mælk , fisk og skaldyr og grøntsager er de mest almindelige kilder til bakterier . Mens virus ikke vokser i maden, gøre bakterier , spise fødevarer , der indeholder et af disse mikroorganismer kan gøre dig syg .

Du skal bruge:
Antibakteriel sæbe
. Antibakterielle servietter .

undgår virus


1 .

Brug en ren kniv til at skære forskellige fødevarer . Aldrig genbruge en kniv , der er blevet brugt til at skære kogt kød uden først at vaske den med varmt vand og sæbe .
2 .
Tør disken , hvor kogt kød har været , med en antibakteriel tørre eller varmt vand og sæbe .
3 .
Vask dine hænder efter håndtering kogt kød, men før du rører noget andet , og tør hænderne på et rent håndklæde . Må ikke tørre hænderne på et håndklæde , som du allerede har udslettet dine beskidte hænder-mikroorganismer kan spredes fra håndklædet i ringen og at dine hænder

4
Læg et serveringsfad redskab i hver . foderskålen . Brug ikke den samme serveringsske i både en varm og en kold fad .
5 .
Undgå at drikke eller bruge vandet , der kan være kontamineret, såsom fra en strøm eller bæk . Hvis du ikke kender kilden til det vand , der ikke drikker det eller bruger det til madlavning .

Undgå Bakterier1 .
Undgå at efterlade mad ud i åbne i længere perioder . Mad skal afkøles inden for to timer madlavning .
2 .
Undgå at bruge upasteuriseret mælk og mejeriprodukter . Mælk eller mælkeprodukter til venstre ved stuetemperatur på over 40 grader i mere end to timer bør kasseres .
3 .
Vask rå grøntsager , før du spiser dem ved at skrubbe dem med en vegetabilsk børste under kølige , rindende vand .
4 .
Undgå at spise rå eller delvis kogte æg og østers . Ubehandlede æg er en risiko for salmonella , og selv økologiske æg , der hævder de er salmonella-fri , kan forårsage sygdom , hvis ikke kogte hele vejen igennem . Cook østers til at ødelægge havmiljøet bakterier . Denne bakterie er højest i sommermånederne , men kan være til stede i friske østers , selv i vintermånederne .
5 .
Store kolde fødevarer ved den korrekte temperatur . Sørg for, at køleskabet er indstillet ikke er højere end 40 grader Fahrenheit .
6 .
Cook kød ved hjælp af en kød termometer , indtil det er ud over det punkt , hvor bakterier kan leve . Røget skinke skal opvarmes til 130 grader, sjældne oksekød bør nå 140 grader , medium oksekød, lam og skinke skulle nå 160 grader ; veludført oksekød, svinekød og kalvekød er færdig ved 170 grader , og fjerkræ er klar ved 180 grader .

gode råd og advarsler


 • Engangshandsker kan bæres når du arbejder med rå fødevarer , men som med redskaber , tillader ikke krydskontaminering at ske ved at holde dem på og derefter berøre andre fødevarer eller laver andre opgaver .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------