Position: sygdoms > hovedpine >

hvorfor er kortikosteroider & bronkodilatatorer bruges sammen ?

   Kortikosteroider og bronkodilatatorer behandle lungesygdomme , især kronisk obstruktiv lidelser som astma og kronisk obstruktiv lungesygdom , eller KOL .

I disse typer af sygdomme , inflammation og muskelspasmer i luftvejene gøre vejrtrækningen vanskelig . Kortikosteroider er en klasse af lægemidler , der anvendes til at kontrollere inflammation . Bronkodilatatorer er vant til at slappe muskler i luftvejene . Som et resultat , gør kortikosteroider og bronkodilatatorer vejrtrækning lettere

Indikationer


Brug kortikosteroider og bronkodilatatorer sammen, er den mest effektive måde at behandle sygdomme som astma og KOL . Corticosteroider alene ville behandle den ledsagende lunge betændelse og slim produktion , men vil ikke fritage muskelspasmer , der gør vejrtrækningen vanskelig . I modsætning hertil vil bronkodilatatorer slappe luftvejene , men ikke mindske inflammation . Da der ikke er nogen enkelt medicin, der er både en anti-inflammatorisk og muskel relaxer er kortikosteroider og bronkodilatatorer bruges sammen til at tilbyde maksimal lindring .

Kortikosteroider


Inflammation er kroppens reaktion på skade eller udenlandske invasion . Det er som en hær , der angreb , når truede og derefter retreats . Kroppens naturlige kortikosteroider kontrol inflammation . I nogle sygdomme , herunder astma og KOL , undlader hæren til at trække sig tilbage. Som en følge heraf er syntetiske kortikosteroider kræves for at kontrollere inflammation . Den syntetiske steroid medicin fluticason , budesonid , mometason og triamcinolon er eksempler på disse er fastsat for på lang sigt kontrol af lungebetændelse .

Bronkodilatorer


Bronkodilatorer forårsage glatte muskulatur i luftvejene til at slappe af . Dette gør det muligt for luftvejene til at udvide og gør vejrtrækningen lettere . Bronkodilatatorer binder sig til den glatte muskulatur receptorer . Kemikalier er frigivet , at fortælle luftvejene til at slappe af og udvide .

En anden type af bronkodilator forhindrer luftvejene ved binding til de sensoriske nerveender i luftvejene foringer og forebygge muskel sammentrækning .

Bronkodilatorer kan være kort-virkende, såsom albuterol , levalbuterol , pirbuterol og ipatroium , og langtidsvirkende , såsom tiotropium , salmeterol og formoterol .

Administrationen Medicin

Kortikosteroider og bronkodilatatorer er normalt indåndes sammen med en håndholdt inhalator eller en maskine kendt som en forstøver . Inhalatorer levere en afmålt dosis af medicin i ét skud . Nebulizers skabe en fin tåge af lægemidlet løsning, der indåndes gennem en slange i 5 til 10 minutter .

Forholdsregler

Det udstyr, der indeholder både kortikosteroider og bronkodilatatorer er beregnet til langvarig sygdomsbekæmpelse. De er ikke meningen, at imødegå akutte åndenød .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------