Position: sygdoms > hovedpine >

natriumhydrogencarbonat & blod ph

   PH i en væske foranstaltninger brintionkoncentrationen . Normal pH i blodet er 7,4 , men har potentialet til at området fra 7,35 til 7,45 . Når pH- niveauet falder under 7,35 , en farlig tilstand kendt som acidose kan forekomme . Administrationen natriumbicarbonat kan bidrage til at øge kroppens pH til det normale niveau

Effekter


Natriumhydrogencarbonat øger bikarbonatniveauet i blodet , buffere ekstra brintioner og rejser blod-pH niveauer . Indtages oralt , kan det også hjælpe med at neutralisere mave syre .

Metode til handling


Natriumhydrogencarbonat , NaHCO3 , er en opløselig hvidt krystallinsk pulver . Når opløst i vand , nedbrydes det i en natrium -ion ( Na +) og en bicarbonat ion ( HCO3 -) . Den bikarbonat ion er i stand til at kombinere med overskydende brintioner (H + ) i blodet til at danne kulsyre ( H2CO3 ) . Denne reaktion fjerner overskydende protoner fra blodet og hæver pH-værdien.

Administration


Natriumhydrogencarbonat findes i flydende form og kan enten injiceres eller anvendes intravenøst . Koncentrationer af løsningen er enten 7 . 5 procent eller 8,4 procent , og den gennemsnitlige pH er 8,0 . Tabletter og pulver af natriumbikarbonat er også tilgængelige for recept og er beregnet til oral administration . En fælles pulverform af natriumbikarbonat er bagepulver .

Bruger

Injected natriumbikarbonat anvendes på patienter, som har svære acidose eller lav pH i blodet . Det er også bruges på patienter med lægemiddelinduceret forgiftninger , forgiftning , eller i tilfælde af svær diarré med bicarbonat tab . Oral natriumbikarbonat er mest almindeligt anvendt til behandling af halsbrand eller sure fordøjelsesbesvær . Det kan også gives til støtte til at hæve kroppens pH- niveau .

Overvejelser

Når natriumbicarbonat administreres , er regulære test anbefales at overvåge blodets pH . Det er muligt at tage en overdosis og forårsage alkalose , en pH-værdi , der er for basisk ( højere end 7,45 ) . Under natriumhydrogencarbonat også øger mængden af natrium i kroppen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------