Position: sygdoms > hovedpine >

slagtilfælde vurdering

   Et slagtilfælde er forårsaget når et blodkar i hjernen brister , eller når der er en afbrydelse af blodgennemstrømningen til hjernen . I tilfælde af et slagtilfælde , dør hjerneceller og de evner , der blev kontrolleret af disse hjerneceller , som talen , hukommelse og bevægelse , kan være tabt. Streger er den tredje hyppigste årsag til dødsfald i USA

Symptomer


En person kan være at have et slag , hvis han har pludselig følelsesløshed eller svaghed i ansigtet , arm eller ben , pludselige forvirring eller problemer med at tale , pludselig problemer med at se i et eller begge øjne , pludselig besvær med at gå , svimmelhed og en pludselig kraftig hovedpine uden nogen årsag . Hvis du kan genkende nogle af disse symptomer , skal du ringe 9-1-1 med det samme .

Stroke Test


Hvis du tror, nogen kan være at have et slagtilfælde , udføre en test kaldet FAST "F "står for ansigtet-bede vedkommende om at smile og kigge efter en hængende i ansigtets muskler . "A " er for våben-bede vedkommende om at hæve begge arme , og se, om den ene arm driver ned . " S " står for tale-bede vedkommende om at gentage en sætning , og lytte efter utydelig tale . " T "er for tiden-hvis en person har nogen symptomer , er tiden af afgørende betydning. Det er vigtigt at få slagtilfælde ofre til et hospital hurtigt .

Typer


Der er flere former for større slagtilfælde , forårsaget af blodpropper eller blødninger . Der er to typer af iskæmisk eller dannelse af blodpropper , slagtilfælde , som kaldes embolisk slagtilfælde og trombotiske slagtilfælde . En embolisk slagtilfælde opstår, når en blodprop dannes et eller andet sted i kroppen og rejser til en lille blodkar i hjernen , skaber en blokering . En trombotiske slagtilfælde opstår, når der er en blodprop blokering i en arterie , der leverer blod til hjernen.

Strokes kan også være forårsaget af brud på et blodkar i hjernen , også kendt som en blødning . Blødninger kan være forårsaget af forhøjet blodtryk eller en aneurisme .

Risikofaktorer

Nogle af de større risikofaktorer for slagtilfælde er styrbar , og nogle er ukontrollabel . Kontrollerbar risikofaktorer er livsstilsfaktorer som forhøjet blodtryk , rygning , højt kolesteroltal og fysisk inaktivitet . Disse kan føre til et slagtilfælde . Ukontrollable faktorer omfatter at være over 55 år , have en familie historie af slagtilfælde , og er af African American , Hispanic eller asiatiske /Pacific Islander afstamning .

Behandling

Strokes kan behandles med trombolyse medicin som Activase , som behandle slagtilfælde ved at opløse blodpropper og genoptagelse af blodtilførslen til hjernen . Der er andre metoder , som udnytter en serviet plasminogenaktivator , et enzym i kroppen , at opløse en blodprop . De fleste slagtilfælde behandlingsmuligheder skal gennemføres så hurtigt som muligt at arbejde effektivt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------