Position: hotel888 > hovedpine >

hvad er nogle resultater af en koloskopi ?

   En koloskopi er en medicinsk procedure , der tillader en læge at kontrollere tyktarmen eller tyktarmen , gennem en lille , fiber-optisk kamera indsat i anus . Denne praksis er brugt til at opdage betændelse og unormale vækster samt at diagnosticere flere sygdomme i mave- tarmkanalen , herunder colon polypper , tyktarms-og endetarmskræft , Crohns sygdom og colitis ulcerosa .

Colon Polypper


Et kolon polyp er en vækst på væggen af tyktarmen , som kan være en indikator for kræft . Hvis en polyp er fundet under en koloskopi , er det fjernet under proceduren og testet for kræft . Polypper findes ofte hos voksne og er typisk godartede eller noncancerous .

I mange tilfælde er flere polypper stede , men hver især vil blive fjernet, mens patienten er under sedation under koloskopi . Røret er knyttet til kameraet har et værktøj , der kan fjerne polypper nemt og hurtigt .

Colorectal Cancer


Colorectal cancer udvikler sig fra tumorer og kolon polypper . En koloskopi kan være effektive i tidlig opsporing og forebyggelse . Det kan tage fem til 10 år for tumorer og colon polypper at udvikle sig. Derfor , da symptomerne ikke kan være til stede , American College of Gastroenterology tyder undersøgelser for tidlig påvisning og fjernelse af vækster .

Crohns sygdom


Crohns sygdom er en kronisk tilstand forårsaget af betændelse i mave -tarmkanalen . Irritation strækker sig ind i indvendige foring af organer i fordøjelsessystemet , fra mund til anus . Svære smerter og hyppige diarr¨¦ kan opstå på grund af tarm hævelse . Intestinal blokering er et almindeligt dilemma i forbindelse med Crohns sygdom som væggene i tarmene tykkere fra inflammation . En koloskopi vil gøre det muligt for lægen at se hævelse og blødning samt fjerne væv til en biopsi .

colitis ulcerosa

Ligner Crohns sygdom , colitis ulcerosa er en sygdom eksemplificeret ved inflammation. Irritation typisk påvirker endetarmen og nedre tyktarm . I sidste ende, kan den sprede sig til resten af tyktarmen . Afføringen af en patient ramt af colitis ulcerosa kan indeholde pus , slim eller blod .

hvornår man vil have en koloskopi

En gastroenterolog kan bestemme en koloskopi er nødvendig, hvis patienten oplever blødninger , ændringer i regelmæssighed afføring , uforklarligt vægttab eller mavesmerter . Blødning , overdreven luft i maven , appetitløshed og kvalme også er symptomer , der kan være anledning til bekymring.

Fordi det er den mest effektive måde at forebygge tyktarmskræft , American Cancer Society anbefaler regelmæssig koloskopi screening begynder kl 50 år for mænd og kvinder og for hver 10 år efter den indledende undersøgelse .

Side Effects

Da patienten er under sedation under en koloskopi , vil han ikke være helt klare , og den sedative vil ikke fortager sig i flere timer . Kramper , oppustethed og gas er almindelige . Hvis patienten oplever ekstrem mavesmerter , feber , svimmelhed eller meddelelser blod i afføringen , bør han straks kontakte en læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------