Position: hotel888 > hovedpine >

Hvorfor kan jeg mærke mit hjerteslag i min mave ?

   Hvis du oplever et hjerteslag i maven , er det muligt du har et abdominalt aortaaneurisme ( AAA ) . En aneurisme af enhver art er en alvorlig helbredstilstand . Aneurismet , en ballooning af din arterie , kan brud , der forårsager indre blødninger , chok eller død . Der er ikke for mange tegn , der indikerer denne alvorlige tilstand

Definition


Din aorta er den største arterie i kroppen . Det er benævnt abdominal aorta , når det når frem til maven . Dens opgave herfra , er at bære blod til den nederste halvdel af kroppen . Naturlige pres fra blodgennemstrømningen kan svække en del af aorta , hvilket skaber en bule svarende til en ballon , og dette betragtes som en aneurisme . Vaskulær Web hedder det, at en normal aorta er omkring en tomme i diameter . Når strakt ud over dette punkt , bliver det en farlig sundhedsmæssigt problem .

Symptomer


Ifølge Vaskulære Web , er omkring 200. 000 mennesker diagnosticeret med abdominale aorta- aneurismer årligt . Vaskulær Web hedder det, at symptomerne på AAA omfatte en " pulserende fornemmelse i maven , der ligner et hjerteslag " , nederste del af ryggen eller mavesmerter , og i sjældne tilfælde fødderne kan gøre ondt , bliver misfarvet eller udvikle sår . Hvis smerterne i ryggen eller maven er pludselige og alvorlige , kan dette være en indikation af, at aneurisme er klar til at sprænges .

Årsager


Der er flere årsager til AAA . Blandt disse er alder, jo ældre man er , jo større er risikoen for at udvikle sygdommen. Vaskulær Web fastslår, at mænd over 60 er i en højere risikogruppe end kvinder og yngre mænd . Ifølge Mayo Clinic , hvis du ryger , eller hvis du har forhøjet blodtryk din risiko øges . Det er også menes at være en arvelig tilstand . Traume kan forårsage en abdominalt aortaaneurisme så godt.

Detection

Hvis du har mistanke om en abdominal aorta aneurisme , er der flere tests læger kan køre for at give dig en korrekt diagnose . Disse omfatter en mave ultralyd , røntgenundersøgelse af thorax , fysisk undersøgelse , computertomografi ( CT ) -scanning eller magnetisk resonans imaging ( MRI ) .

Behandling

Behandlingen afhænger af størrelsen på din aneurisme . Kirurgi er normalt ikke anses for aneurismer mindre end to inches , eller 04:55 og en halv centimeter . Hvis AAA er lille , vil din læge anbefale " vågent venter . " Ifølge Vaskulære Web , betyder det du vil blive overvåget hver sjette til 12 måneder for ændringer i aneurisme størrelse . Hvis du ryger , vil du blive rådet til at stoppe . Hvis du har forhøjet blodtryk , kan medicin ordineres . Når operationen er nødvendig, er et snit i maven for at få adgang og erstatte den svækkede aorta . Kirurgiske indgreb er 90 procent vellykket og nyttiggørelse tager overalt fra seks uger til tre måneder. En aneurisme ikke går væk på egen hånd.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------