Position: hotel888 > hovedpine >

historie & fakta om skoldkopper

   Skoldkopper er det fælles navn for skoldkopper virus. Det er en fælles barndom sygdom , som generelt skrider frem uden alvorlige medicinske indgreb . Det er vigtigt at kende de tegn og symptomer på skoldkopper til at forhindre eksponering og sygdom spredes , og for at holde den tilskadekomne komfortable

History of skoldkopper


I middelalderen var betegnelsen " syfilis " tildelt en række sygdomme , som mentes at være bragt på som følge af en forbandelse . Folk troede, at skoldkopper angreb børn , der var blevet forbandet af sort magi . Giovanni Filippo , en italiensk læge , først beskrev sygdommen i midten 1500-tallet . Fra dette tidspunkt var sygdommen menes at være en mildere form af små kopper . Kun i 1700-tallet , viste William Heberden , at det var i virkeligheden et helt andet sygdom .

Symptomer


Det mest almindelige symptom på skoldkopper er en udslæt . Dette udslæt begynder som små røde pletter , derefter udvikler sig til at ligne whiteheads , og endelig bliver større , vandede vabler . Udslættet første vises på ansigt og krop , men så breder sig over overfladen af kroppen , ifølge National Institutes of Health . I svære tilfælde kan vabler også vises på øjnene , i munden og næsen , og på hovedbunden og kønsorganer . Single blister er normalt ikke mere end 1 /4 tommer brede og vises i små lapper . Andre symptomer kan omfatte en mavepine , hovedpine , body ømhed og feber .

udsatte grupper


The Kids ' Health Organization bekræfter, at børn i alderen 2 og 12 er mest påvirket af sygdommen , selv om det fortsat fælles gennem 15 år . Spædbørn og voksne , der kontrakt sygdommen har en tendens til at være mere negativt sted end dem, der kontrakt skoldkopper i deres barndom . De, der kontrakt sygdommen bære det for resten af deres liv at gøre dem mere modtagelige for helvedesild , men immun over for yderligere skoldkopper udbrud .

vaccination og behandling

Ifølge Vaccination Action Coalition , er det nu almindelig praksis at vaccinere børn i alderen 12 og 15 måneder for virus , som forårsager skoldkopper , og til at administrere en vaccination booster mellem 4 og 6 år for at forebygge infektion . Børn, der ikke vaccineres , kan kontrakten sygdommen , som er meget smitsom . Barnet skal holdes behageligt ved at behandle symptomerne . Aktuel pleje , herunder anvendelse af anti-klør cremer , kan holde børn fra ridser . Tylenol kan gives til at lindre ubehag , og sænke feber . Aspirin bør helt undgås , fordi det kan interagere med virus at forårsage Reyes syndrom .

Tidsramme

Alle blister forbundet med sygdommen forekommer i løbet af 2-4 dage. Symptomerne kan derefter fortsætte i yderligere fem til 10 dage. Et barn , der har indgået en aftale skoldkopper er generelt smitsom to dage før udslæt , hvilket gør det ekstremt nemt at sprede . Skoldkopper fortsat være smitsom , så længe der er åbne sår , og børn bør holde sig ude af skolemiljøet , indtil alle blærerne er tørret op .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------