Position: hotel888 > hovedpine >

hvad er en BMP lab ?

   Ifølge Lab Tests Online , " The Basic Metabolic Panel ( BMP ) er et hyppigt bestilt panel af test, der giver din læge vigtige oplysninger om den aktuelle status for Deres nyrer , blodsukker og elektrolytter og syre /base balance . " Der er otte tests i BMP , og det bør ske efter en nats faste

Elektrolytter


De første fire test i BMP kaldes elektrolytter , og de består af blod natrium niveau i blodet kalium niveau , blodet klorid niveauet og blod kulstof kuldioxid niveau .

De fire elementer arbejder sammen om at skabe balance mellem syre-base koncentrationer i blodet . Kroppen fungerer mest effektivt på en meget snæver pH balance 7,35 til 7,45 , målt ved en pH- meter . Enhver ubalance i et af de fire elektrolytter kan ændre pH i blodet .

fastende blodsukker


Den blodsukker findes i BMP er en måling af, hvor godt kroppen er behandlingen behov for brændstof . Alle celler bruger glukose til energi . Et højt fastende blodsukkerniveau kan vise metaboliske tilstand kendt som diabetes , hedder Lab Tests Online . Referenceområdet for en normal fastende blodsukker er 70 til 99 mg /dL , med en gentagen niveau større end 126 mg /dL indikerer diabetes .

Nyre Funktion


To af prøverne analyseret i BMP er nyrer-relaterede . De kaldes BUN ( carbamid ) og kreatinin . Nyrerne producerer stabile mængder af BUN og kreatinin alt om, hvordan muligheden for en nyre eller nyrerne . Høje niveauer af BUN og kreatinin tyde på alvorlige dysfunktion af nyrerne . Læger kan også bruge en fastende BMP herunder disse analysander til at overvåge medicinsk behandling eller dialyse .

Calcium niveau

Det blod calcium niveau kan eller ikke kan indgå i BMP . Normal samlede kalciumindhold i voksne interval fra 9,0 til 10,5 mg /dL . Høje eller lave niveauer kan indikere problemer med stofskiftet , knogleskørhed , problemer med nyre funktioner og nogle nervesygdomme .

BMP Screening Lab Test

RD er en generelt god monitor sundt stofskifte . Det er en hurtig laboratorietest , at mange læger bruger til en indikation af hvad der skal testes for næste . RD er generelt i en årlig helbredsundersøgelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------