Position: hotel888 > hovedpine >

testosteron for HRT

   Testosteron er en af de mest eksplosivt magtfulde hormoner i den mandlige krop . Det kontrollerer sexlyst , muskelmasse , styrke og hår på kroppen . Når noget går galt med dette kemikalie , er hormonsubstitutionsbehandling eller HRT ofte ordineres gennem en endokrinolog

Årsager


Der er mange årsager til lavt testosteron hos mænd . Fordi 90 procent af testosteron i en mands krop er skabt af testiklerne , kan eventuelle skader til regionen føre til tab af testosteron produktionen . Medfødt ( fødsel ) betingelser kan forårsage lavt testosteron . Forhold, der påvirker testiklerne af en mandlig barn er en hyppig årsag til livslang problemer med testosteron . Sygdomme som testikelkræft kan også påvirke produktionen af testosteron .

Overvejelser


Det er vigtigt at overveje generelle sundhed, når de forsker testosteron for HRT . For eksempel , er dem med allerede eksisterende lever , hjerte eller nyrer betingelser rådes til ikke at tage testosteron . Mænd med en historie af brystkræft er også risiko for at udvikle sygdommen som testosteron kan øge brystvæv . Testosteron har også et potentiale for misbrug , så dem med en historie om stofmisbrug rådes til at blive tilses af en læge, som kan kontrollere testosteron niveauer og justere doseringer .

Typer


Hvis diagnosticeret med lavt testosteron , optioner til rådighed, er injektioner , oral medicin transdermal ( gennem huden) gel og implanteret pellets . Hver type har sine fordele og downfalls . Oral testosteron er sjældent ordineret på grund af dens negative effekt på leveren . Injicerbare testosteron kan ikke være den bedste løsning for en person, der er ubehageligt med nåle .

Side Effects

Bivirkninger af testosteron omfatter øget svedtendens , bryst vækst hos mænd og endda irritabilitet . Bryst vækst ( gynocamastia ) hos mænd er af særlig bekymring, fordi øget brystvæv øger risikoen for brystkræft . Mere ekstreme tilfælde af gynocamastia kan behandles med fedtsugning .

Fordele

Fordelene af testosteron er mange og veldokumenterede. Bedre humør , øget libido , øget muskelmasse og styrke er alle almindelige resultater af testosteron som HRT . Disse fordele er generelt nok til at øge en mands livskvalitet . Når HRT er stoppet , dog vil disse fordele aftage.

Advarsler

Det er bedst at drøfte alle medicin spørgsmål witha læge . For hormon -relaterede emner, kan en endokrinolog være i stand til at levere de mest information . Endokrinologer , undertiden blot kaldet " Endos , " er læger , der specialiserer sig i hormon-relaterede lidelser . Det er afgørende at fortsætte med at se en læge for varigheden af HRT til at teste for leveren komplikationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------