Position: hotel888 > hovedpine >

unormal vejrtrækning

   Respiration er den proces, som kroppen bruger ilt til at omdanne mad til energi . Ifølge Case Western Medical School , skal kroppen være i stand til at styre iltoptagelsen og antallet af vejrtrækning med henblik på at holde sig sund . En række forhold kan forstyrre den normale vejrtrækning . Unormal vejrtrækning kan forårsage sygdom , alvorlig åndedræt problemer kan endda være dødelig

Hvad er Respiration ?


Respiration er den proces, hvor ilt og kuldioxid udveksles med henblik på at give cellulære energi til at drive kroppen . Case Western Medical School siger , at respiration og cirkulation arbejde sammen for at " optimere gasudveksling . " Hjernen sender signaler til lungerne til at tage i ilt , som derefter rundsendes via blodet til cellerne . Ilt hjælper celler konverterer glucose til en nukleotid kaldet ATP , der giver celler med energi til at holde vitale organer fungerer, bevæger muskler og udføre andre nødvendige aktiviteter for at overleve .

normal vejrtrækning


Normal respiration er dyb og rolig. Case Western Medical School siger , at hjernestammen hjælper med at regulere rytmen i vejrtrækningen . Vejrtrækning satser kan være højere , når en person har udøvet , som kroppen har brug for at tage en større grad af ilt for at opretholde aktivitetsniveauet .

Unormale Vejrtrækning vågen tilstand


Abnorm vejrtrækning , mens vågen har flere årsager . Nogle typer af unormal vejrtrækning er forårsaget af alvorlige sygdomme som hjerte- svigt . Cheyne-Stokes vejrtrækning , hvor en person skifter trække vejret dybt med overfladisk vejrtrækning , ofte er betegnende for dette problem . Andre alvorlige vejrtrækning vilkår vågen tilstand omfatter Kussmaul åndedræt , der forårsager hyperventilation og langvarig indånding , og vedvarende hyperventilation , som kan være forårsaget af en central nervesystemet .

Unormal Vejrtrækning under søvn

Vejrtrækning mønstre er ofte forskellige i løbet af søvn cyklus . Normalt vejrtrækning er overfladisk i nogle dele af søvn cyklus og kan være uregelmæssig .
Det mest almindelige problem er forbundet med respiration under søvn er søvnapnø . Søvnapnø er en tilstand, hvor personen stopper vejrtrækning eller ånder uregelmæssigt under søvn . Ifølge Patient UK , normalt den Lidende vågner op i løbet af disse episoder og er alt for søvnig i løbet af vågne timer . Case Western Medical School siger den person skal delvis vågne op for at genoprette respiration til normal .

Årsager og behandlinger

En række problemer kan forårsage unormal vejrtrækning , herunder problemer med hjertet , det centrale nervesystem problemer , og åndedrætsorganerne problemer . Hvis du har vejrtrækningsproblemer, se din læge . Mange vejrtrækningsproblemer kan behandles med medicin , og i ekstreme tilfælde kan kirurgi være nødvendigt at korrigere problemer som vedvarende søvnapnø.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------