Position: sygdoms > hovedpine >

hvad er eksokrine pancreas insufficiens ?

   Korrekt fordøjelse af fødevarer og deres næringsstoffer kræver en systematisk opdeling af indtaget mad til mikroskopiske molekyler , der er nemmere for kroppen at optage . Den eksokrine funktion i bugspytkirtlen spiller en afgørende rolle i denne proces ved at udskille enzymer , som hjælper med forringelse af store fødevarevirksomheder molekyler . En betingelse er kendt som eksokrine pankreatisk insufficiens ( EPI ) resultater , når bugspytkirtlen ' eksokrine funktion ikke , det fører til mange sundhedsmæssige problemer , når kroppen ikke får de næringsstoffer den har brug for .

Pankreatisk eksokrine funktion


Indtagelse af mad indleder eksokrine funktioner i bugspytkirtlen . Eksokrine acinar celler udskiller fordøjelsesenzymer , som begynder at bryde mad ned i mindre partikler , hvilket gør dem lettere at fordøje og absorbere , når de når tyndtarmen . Disse enzymer omfatter pankreatiske proteaser , amylaser , lipaser og nucleaser at fordøje proteiner , kulhydrater , lipider ( fedtstoffer ) og nukleinsyrer , hhv . Beskadigede acinar celler fører til en mangel eller fravær af disse enzymer , hvilket mad til at forblive i makromolekyle form . Tabet af fordøjelsesenzymer medfører malabsorption af de nødvendige næringsstoffer .

EPI i mennesker


Det vigtigste årsager til EPI hos mennesker omfatter cystisk fibrose , kræft i bugspytkirtlen , traume bugspytkirtlen og kronisk pancreatitis . Acinar celler har en betydelig funktionel reserve , som enzymet sekreter være tilstrækkelig , indtil omkring 90 procent af acinar celler er beskadiget . Dette fænomen betyder , at en borger kan have EPI i årevis , før der vises tegn på sygdommen .

EPI i Hunde og Katte


EPI opstår oftest hos hunde og katte , men meget oftere hos hunde . Forringelsen af acinar celler , en tilstand kaldet acinar celle atrofi , forårsager EPI i hunde, mens kronisk pancreatitis er som regel årsagen hos katte . Ligesom mennesker , kan hunde og katte har EPI i årevis , før der viser kliniske symptomer . Visse racer af hunde , herunder tyske Shepherds , udvikle EPI oftere end andre racer på grund af en genetisk disposition for sygdommen .

Symptomer

Mennesker og dyr udviser lignende tegn og symptomer på EPI . Disse omfatter polyphagia ( tvangshandlinger sult ) og diarré . Hos dyr, kan opkastning så godt. Afføring er ofte løs , hyppige og indeholder en overskydende mængde af fedt , en tilstand, der kaldes steatorrhea . Dårlig fordøjelse og malabsorption af fødevarer fører også til vægttab og vitaminmangel , der kan føre til en række andre betingelser , som kroppen ikke har den rette næringsstoffer til at foretage nødvendige processer .

Behandling

Pankreatisk enzym kosttilskud gøre op de mest almindelige EPI behandling for både mennesker og dyr . Normalt gives i form af pulver til dyr og pille form for mennesker , indeholde tillæg udtrukket pankreatiske proteaser , amylaser , lipaser og nucleaser . Hos mennesker , de supplerende amylaser og proteaser effektivt fordøje kulhydrater og proteiner , henholdsvis , men gør det lipaser ikke nedbryde fedt så effektivt , og malabsorption af fedt stadig forekommer . Årsagen til dette fænomen er ved at blive undersøgt . For dyr , anden en , men sjældnere , omfatter behandling fodring hunde og katte omkring 1-3 ounces friske , rå kvæg bugspytkirtlen , hvor enzymatiske aktivitet varer i måneder , når den opbevares korrekt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------