Position: sygdoms > hovedpine >

nyresvigt & peritonealdialyse

   Nyresvigt sker i en bred vifte af væsner og for enhver række årsager . Det er normalt forårsaget af skader på grund af skader eller medicin , og der er en bred vifte af behandlingsmuligheder. En sådan mulighed er peritoneal dialyse

Nyresvigt


nyresvigt , eller nyresygdom , opstår, når en persons nyrer lukke ned eller stoppe . fungerer korrekt . Fordi Nyrerne er kroppens filter , der har ansvaret for at sende toksiner og overskydende væske til urinvejene , dette fører til blod toksicitet . Nyrer også frigive hormonet erythropoietin , der udløser dannelsen af røde blodlegemer , så skader på nyrerne direkte resulterer i mangel på røde blodlegemer .

Årsager


Nyresvigt opstår, når blodtilførslen til nyrerne er afbrudt på grund af hydrering , medicin eller skade . Medicin som anti-inflammatoriske og jod -holdigt løsninger kan direkte skade nyrerne . Tumorer , sukkersyge , højt blodtryk , nyresten og prostata sygdom kan alle bringe på nyresvigt .

Symptomer


Tegn på nyresvigt begynder med øget tørst og vandladning som kroppen søger alternative midler til udskylning af toksiner . Disse tegn fremskridt blod i urinen , urin der lugter specielt dårligt , træthed , depression og hævelse i arme og ben og abdominale område .

Behandlinger

Mennesker med sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk, som fører til nyresvigt , er rådes til at undgå nyreskader ved at leve begrænset livsstil . Ifølge MedicineNet. com , når nyrerne er beskadiget behandling består af at forebygge yderligere skader og forvalte statens af nyrerne så meget som muligt . Eventuelle underliggende sygdomme behandles , og en tidsplan for dialyse arbejder for at støtte nyrefunktion .

peritonealdialyse

Dialyse er et program, hvor blod bevæger sig ud af kroppen , gennem et filtersystem og tilbage i kroppen . Filtreringen Maskinen både erstatter og understøtter en sund nyrefunktion . Ifølge MedicineNet. com , " Peritonealdialyse bruger foring af bughulen som dialyse filter . " En kirurg steder et kateter i bugvæggen og derefter tilfører dialysevæsken i bughulen . Opløsningen forbliver i underlivet og filtre blodet i flere timer , før det er tømt . Denne proces gentages med jævne mellemrum, pr patientens individuelle behov , og er en langsigtet løsning på problemet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------