Position: sygdoms > hovedpine >

tegn og symptomer på gigtfeber hos børn

   Gigtfeber generelt opstår mellem to og fire uger efter en STREP hals infektion og er forårsaget af en forsinket reaktion på de autoimmune system . Det udvikler sig til børn som en komplikation til halsbetændelse , der ikke er tilstrækkeligt behandlet og er mest udbredt i børn i alderen fem til 15 . Gigtfeber påvirker hjernen , hud, led og hjerte-kar -systemet . Symptomer på gigtfeber omfatter ledinflammation , betændelse i hjertet , bump under huden , udvikling af udslæt og ændrede bevægelse .

ledsmerter


Ifølge den Lucille Packards Children 's Hospital på Stanford , en af de vigtigste kriterier , der anvendes til at diagnosticere gigtfeber er polyarthritis , eller betændelse i flere led . De mest almindelige angrebne led er de håndled , ankler , albuer og knæ , selv om det er muligt at have smerter eller ømhed i hofter , hænder , fødder og skuldre . Ledsmerter kan flytte fra et led til et andet i løbet af nogle dage .

karditis


Betændelse i hjertet , eller karditis , er endnu et symptom på gigtfeber . Symptomerne omfatter hjertemislyd , åndenød , hurtig hjertebanken , flagrende hjerteslag og brystsmerter . Hvis venstre ubehandlet , gigtfeber kan resultere i permanent skade på hjertet .

Subkutan Knuder


Børn med gigtfeber udvikler ofte subkutane noduli nær benede områder tæt på store led . Disse små bump ligger under barnets hud og ikke forårsage smerte . Ifølge den Merck Online Manual , udvikle cirka to procent af børn med gigtfeber noduler , som regel sammen med andre symptomer .

Udslæt

Ifølge Mayo Clinic , erytem marginatum , en lyserød eller rød udslæt med uregelmæssige former eller underlige kanter , er endnu et symptom på gigtfeber . Udslættet kan være lidt hævet og almindeligt udvikler på barnets ben eller arme eller på stammen af barnets krop .

Sydenham 's chorea

Ifølge Merck Online Manual , Sydenham 's chorea opstår i cirka ti smittede procent af børn med gigtfeber . Tilstanden er karakteriseret ved rykvise , ukontrolleret bevægelse af kroppen , følelsesudbrud , tunge der stod , grimasser , nedsat finmotorik og en uregelmæssig greb . Det er forårsaget af gigtfeber 's indflydelse på den neuromuskulære system , hvilket resulterer i ændret bevægelse og ofte en ændring i håndskrift færdigheder . Dette almindeligvis påvirker ansigt , fødder og hænder , selvom det også kan påvirke ben og arme . Chorea kan være ledsaget af adfærdsmæssige udbrud såsom gråd eller latter på upassende tidspunkter .

Yderligere Symptomer

Yderligere symptomer omfatter feber , mavesmerter , nedsat appetit , træthed og vægttab .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------