Position: sygdoms > influenza >

hvorfor influenza ramt i vinteren ?

   Ifølge Centers for Disease Control ( CDC ) optegnelser , er februar oftest højden af influenza sæson i USA , efterfulgt af januar måned . Årsagerne til, at influenza udbrud følger sæsonen har været et mysterium indtil for nylig forskning har kastet nyt vigtigt indsigter

livsstilsfaktorer


Et fælles teori er , at folk er indendørs og omkring andre mere , så influenza spredes lettere . En anden er , at børn tilbage til skolen i efteråret og begynder at fange sygdomme fra hinanden oftere .

miljøfaktorer


En anden teori er, at immuniteten er lavere om vinteren . Sollys stimulerer produktionen af stoffer , der understøtter immunforsvaret . vinterens kortere dage betyde nedsat produktion

New Discovery


En nylig undersøgelse fra National Institutes of Health endelig giver et mere definitivt svar . Forskere fandt , at influenza -virus er udviklet koldt vejr overlevelse teknikker . Den vokser en beskyttende belægning , der gør det muligt at leve længere og spredes mere effektivt . Det fremgår af rapporten , at der i varmere udendørs temperaturer denne beskyttende belægning smelter og virus ikke trives , medmindre det er inde i en levende person eller dyr .

Hvad du kan gøre

Få vaccineret . CDC skønner , at vaccination forebygger infektion i 70-80 procent af tilfældene . Benytte renere eller opvaskemiddel på flader, hvor bakterier samles ( f. eks bordplader og apparater ) . Vask dine hænder grundigt og ofte . Ophold fri af enhver med influenza , en person er smitsom , mens syg og i fem til syv dage efter . Hold dig sund . Spis godt , motion , får den søvn , du har brug for , og håndtere stress .

influenzasæsoner

I den nordlige halvkugle , influenza sæsonen starter i oktober og går igennem marts . Den sydlige halvkugle 's sæson løber fra maj til september , hvilket er deres køligere sæson .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------