Position: sygdoms > influenza >

forskellige typer af ilttilførsel

   Ilt i den menneskelige krop er målt ved hjælp af et pulsoximeter , et lille instrument placeret på fingeren for at måle arterielt iltindhold i blodet niveauer . Normal aflæsninger falde mellem 95 til 100 procent , ifølge Mayo Clinic . Noget under 90 , betragtes som lav , og kræver som regel supplerende ilt . Denne ilt kan leveres i en række forskellige måder , afhængigt af hvor meget supplerende ilt er påkrævet

Typer


En nasal kanyle , den mest almindelige type af ilttilførsel system , består af en plastikflaske rør med to små ben , der er indsat i næseborene . Flere forskellige typer af masker , herunder enkle , delvis rebreather , nonrebreather og Venturi , er placeret direkte over mund og næse og give mulighed for forskellige niveauer af ilt , der skal leveres . En ilt telt , en bærbar klar plast struktur knyttet til en ilt kilde , kan placeres omkring en patient ikke kan tåle andre leveringssystemer .

Bruger


En nasal kanyle bruges , når lavt indhold af ilt op til 40 procent er nødvendige. En simpel maske kan give op til 60 procent og giver plads luft blandes med de leverede ilt . En delvis rebreather kan levere koncentrationer op til 70 procent og svarer til en simpel maske , men har en pose fastgjort til at indsamle de første halvdel af udåndet ilt, der er indåndet af patienten . En nonrebreather har en en -vejs ventil for at forhindre genindånding af udåndingsluft og anvendes , når høje niveauer af ilt op til 95 procent er påkrævet . Venturi masker levere ilt niveauer op til 55 procent , men ilt er afsagt på et hurtigere flow , så mere for at nå lungerne . Et telt kan levere op til 50 procent , der almindeligvis anvendes med børn .

Fordele


Den nasale kanyle er let at indsætte og ikke til hinder spiser eller taler . Det er også ret nemt at bruge . Enkel og delvis rebreather masker har den fordel, at patienten til at ånde rumluft skal ilttilførsel systemet svigter . Nonrebreathers kan bruges til at levere andre gasser , hvis det kræves , og Venturi masker tillade en præcis koncentration af ilt , der skal leveres . Telte begrænser ikke patient bevægelse i væsentlig grad , hvilket reducerer risikoen for at patienten uheld frakobling fra ilttilførsel systemet .

Ulemper

Hvert system har ulemper at overveje . En nasal kanyle kan blive løsne meget let eller drejet som patienten bevæger sig rundt , og kan tørre ud nasal passager . Masker begrænser mulighederne for at spise og tale , og udluftninger kan blive blokeret af strøelse eller patientens bevægelser . Telte er ofte knyttet til en luftfugter og kan forårsage strøelse til at blive våd , hvis ikke kontrolleres med hyppige . De har heller ikke mulighed for levering af præcise koncentrationer af ilt .

Advarsel

Uanset hvilken type delivery system , sikkerhedsforanstaltninger der skal træffes , når du bruger ilt . Iltflasker er stærkt brændbare , aldrig tillader rygning i nærheden af tanken og holder åben ild væk fra det . Sørg for, at elektronikken anvendes i nærheden af tanken er funderet og i god stand for at undgå shorts . Må ikke opbevares tanke nærheden varmekilde , og bemærk placeringen af ildslukkere i tilfælde af forbrænding .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------