Position: sygdoms > influenza >

define kontrast i radiografi

   Kontrast i radiografi gør billedet på en X-ray eller andre former for scanninger synlige . Kontrast er forskellen i belysningen mellem to områder . For eksempel scanne et område af en kan være meget mørk og en anden meget lys . Radiografer behov kontrast for at spotte knoglebrud eller fejl på organer

Du skal bruge: .
Villighed til at donere organer , væv og hornhinder
Computer og printer .
Internetadgang .
Tid til at følge disse trin .

niveauer for kontrast


Billeder kan have en høj grad af kontrast eller et lavt niveau . Forskellen i massefylden af to dele af et billede er større i høj kontrast billeder . Jo højere kontrast , jo lettere er det at få øje på problemer og abnormiteter i en scanning .

Om Kontrast


Ifølge NDT ( destruktiv test ) Resource Center , med forbehold kontrast omhandler " forholdet mellem stråling intensiteter videregives " gennem det fag, der filmede . Hvis områder af faget varierer i tykkelse , vil kontrasten blive større mellem de to tykkelser . Derudover tager en X-ray bruger lav spænding vil skabe et billede med høj kontrast .

Film Kontrast


Den måde radiografer processen et billedes film samt type film og dens eksponering også bestemme indholdet af kontrasten i et billede .

kontraststof

Radiografer kan indsprøjte en kontrast agent , såsom jod eller gadolinium , i patienten til at øge kontrasten mellem indre organer , såsom tarmen , med området omkring dem .

Advarsler

Patienter med nyreproblemer står over for en øget risiko for nefrogen systemisk fibrose hvis de får gadolinium kontrast , ifølge Carl Andersen , MD, fra Mayo Clinic . Gadolinium Kontrasten er almindeligt anvendt i MRIs . En læge kan beslutte at give en udsatte patient en MRI uden kontrast i stedet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------