Position: sygdoms > influenza >

geografiske tungen hos spædbørn

   Geografisk tunge er en tilstand, der opstår i 0,1 til 14,3 procent af den raske befolkning . De lider af denne betingelse kan være ellers meget sund . Babyer , der udvikler denne tilstand er generelt sunde , og deres forældre ofte mærke til betingelsen kun på grund af en ændring i farve eller konsistens af barnets tungen

Symptomer


Den synlige symptomer på geografisk tunge omfatter en glat , rød plet på baby 's tungen . Dette er typisk omgivet af en kreds af hvide perler på tungen . Denne patch kan være deprimeret , og der kan være mere end én ad gangen . Disse ofte forekommer ganske pludseligt .

Årsager


Der er ingen kendt årsag til geografiske tungen . Der er teorier , at det er relateret til psoriasis gennem de samme kromosom mønstre . Der er også tegn på, at betingelsen kan være genetiske , da det kan ses i relation med andre genetiske sygdomme og sygdomme . En hormonelle forandringer kan også tegne sig for geografisk tunge , selv om dette endnu ikke er bevist . Tanken om, at betingelsen skyldes krydret eller varm mad er blevet modbevist .

Behandling


Der er lige nu ingen anbefalet behandling for geografisk tunge . Dette skyldes, at betingelsen er selvbegrænsende og løser sig . Tungen kan ikke helt helbrede på en enkelt gang , med en ny depression eller læsion danner som en gammel en helbreder . Dette kan ske flere gange om dagen og kan fortsætte i en periode mellem en dag til en måned . I fortiden , var et aktuelt version af Retin-A fundet at have en vis effekt , selv om dette ikke er almindeligt ordineret længere .

Forebyggelse

Da der ikke er nogen kendt årsag til den betingelse , er der ingen kendt måde at forebygge tilstanden . Forebyggelse ubehag , mens det geografiske tungen aktiv er dog muligt . De fødevarer, for at undgå meget sur eller krydret mad . Disse fødevarer kan irritere læsioner på tungen og medføre smerte . Så huske dette, når du begynder at introducere barnet til nye fødevarer .

Navn

Betingelsen geografiske Tungen er så navnet på grund af kortet-lignende figurer på tungen , at betingelsen årsager. Hertil kommer, at eftersom læsioner form og helbrede så hurtigt dette giver en konstant skiftende landskab , der minder om en person flytter i løbet af en kort .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------