Position: sygdoms > influenza >

væske boble metode til at måle vifte af bevægelse

   Vifte af bevægelse er et mål for hvor meget en fælles kan bøje fra fuldt udbygget . Læger og fysioterapeuter test serier af bevægelse til at vurdere folks evne til at fungere efter et tab af bevægelse i en del af kroppen . Flere enheder bruges til at måle disse vinkler nøjagtigt , den boble goniometer , eller hældningsmåler , er blandt de mest almindeligt anvendte enheder . Dens anvendelse er også kendt som den væske boblen metoden

Fluid Bubble Device


Mosby 's Medical Dictionary definerer en boble goniometer som " en anordning , der anvendes til måling af fælles vinkler , der består af en vaterpas og et pendul . " Ifølge Nancy Berryman Reese og William D. Bandy i deres bog " Fælles Udvalg af Motion og Muskel Længde Test , " den anordning, der har en boble niveau monteret i en 360- graders cirkulær skala , har eksisteret siden 1950'erne .

" Strapping enheden til segmentet , der måles og flytte det segment får skalaen til at rotere , mens boblen forbliver stationær , og indicerer dermed { vifte af bevægelse ] i skala , " Reese og Bandy forklare .

Væsken boblen goniometer kan bruges til at måle bevægelse i en skulder , albue , knæ , ankel og halshvirvelsøjlen. For eksempel til at måle omfanget af bevægelse af en persons albue , terapeuten placerer enheden på bagsiden af patientens underarm med skalaen sat til nul, da patienten holder armen helt ud. Så patienten bøjer armen så langt som han kan , og terapeuten læser skalaen når armen er fuldt bøjet .

I 1988 , et team af forskere under ledelse af Michele Petherick , så en nylig fysisk terapi kandidat fra University of Health Sciences /Chicago Medical School , sammenlignet pålideligheden af målingerne fra universelle og væske-baserede goniometers . Hendes gruppe fundet " en signifikant forskel " mellem den normale goniometer og væske- baserede goniometer . I forsøg blev den flydende enhed bedømt som særdeles pålidelige , mens standard goniometer havde en meget lavere pålidelighed rating .

I en "Journal of Chiropractic Medicine " artiklen, RK Pringle , fra Kelsey-Seybold Medical Group i Houston , Texas , rapporterede , at mens det elektriske hældningsmåler var den bedste måleinstrument , jo mindre omkostningskrævende boblen goniometer var " lige så pålidelig som de dyrere enheden . "
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------