Position: sygdoms > influenza >

Hvorfor er genetisk testning hjælp ?

   Gentest kan give dig resultater, om du er en transportør for en genmutation . Vide , hvis du kan udvikle en sygdom kan medvirke til at skabe dig med tidlig behandling , overvågning og mulige forebyggende metoder . Gentest kan også hjælpe med at bestemme , om en nyfødt vil udvikle en invaliderende lidelse

Du skal bruge: .
Backne
Antibakteriel sæbe .
Gentle Tilbage Scrubber .
Brusebad .
Prescription Acne Medicin ( valgfrit ) .

funktioner


Test af din genetik bruger dit DNA at kortlægge alle relevante ændringer , der kan findes inden for dit DNA . Afhængig af typen af genetisk testning du gennemgår , alt hvad du kan få brug for at gøre , er at tilbyde en blodprøve , underkastes en kind svaberprøven eller gennemgå en fostervandsprøve , hvis du er gravid . Ifølge Mayo Clinic , en biopsi af dine væv eller muskel i sjældne tilfælde kan der træffes for at udtrække DNA for gentest .

testformål


Gentest kan ske af forskellige årsager . Prænatal test kan gøres for at skærmen dit foster for potentielle afvigelser , der omfatter Spina bifida eller Downs syndrom . Nyfødt screeninger er også obligatoriske i nogle stater for at teste nyfødte for gen abnormiteter , såsom medfødt hypothyroidisme . Hvis din nyfødte får et positivt testresultat , kan behandlinger begynde med det samme .

Fordele


Modtagelse af et negativt testresultat kan bidrage til at fjerne stress fra spekulerer på, om du vil udvikle en sygdom som kræft . Har et negativt resultat betyder, at du ikke længere behøver at gennemgå unødvendige forsøg eller check-ups . Også, hvis du opdager , at du har en høj-risiko gener , kan du straks ændre din livsstil med hjælp fra din læge med henblik på at gribe ind i udviklingen af en sygdom .

Negative resultater

Der er tilfælde , hvor genet test kan ikke være i stand til at afgøre, om du vil udvikle en potentielt livstruende sygdom . Dine gener vil have variationer i , hvordan de vil blive vist på en gentest . Dette er kendt som polymorfi . Som et resultat , kan det være svært at skelne på en gentest , hvis dine gener er ufarlige , eller hvis generne smitstoffer . Ifølge Mayo Clinic , i de tilfælde, hvor det er svært at afgøre forskellen mellem dine gener , skal du gennemgå yderligere undersøgelser .

Test ulemper

Gentest er ikke idiotsikker . For eksempel kan nogle sygdomme skyldes livsstil og miljøfaktorer , og ikke som et resultat af genetik . Hvis du modtager et positivt resultat på en gentest , vil det positive resultat ikke altid nødvendigvis, at du udvikler en sygdom . Nuværende gen test kortlægge eneste fælles mutationer i gener , som betyder, at nogle sygdomme kan undgå at blive opdaget .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------