Position: sygdoms > influenza >

funktionelle aktiviteter for talepædagoger

   talepædagoger , eller tale-sprog patologer , arbejde med børn , der har tale-relaterede lidelser . De giver også screening , høring , vurdering , diagnosticering, behandling , forvaltning og rådgivningstjenester for børn og voksne . Mange terapeuter arbejder med døve og hørehæmmede børn og voksne . Talepædagoger også hjælpe voksne og børn med kraniofacial anomalier , der påvirker vocalization . Generelt en tale patolog arbejde indebærer vurdering , behandling og forebyggelse af taleforstyrrelser . Terapi indebærer ofte funktionelle aktiviteter, der skal forbedre vocalization og kognition .

vocalization og Articulation Aktiviteter


vocalization og artikulation af sproget indebærer fonologi , morfologi , syntaks , semantik og sociale aspekter af kommunikation . Folk , der ikke kan gøre lyde eller ikke kan gøre talelyde klart hjulpet af en tale-sprog patolog . Dem med flydende eller rytme problemer som stammen er også hjulpet af talepædagoger . Traditionelle taleundervisning til børn er at hjælpe barnet til at identificere den standard lyd og diskriminerer den standard lyde ved sammenligning , og derefter korrigere de forskellige varianter , indtil standarden lyden gengives af barnet . Dette sker , og resultaterne styrkes ved at engagere barnet i spil , sange og andre vokale spil .

Computer uddannelsesprogrammer og dvd'er


talepædagoger bruger ofte interaktive edb- learning -programmer og DVD'er til at hjælpe børn med deres tale udvikling . VideoVoice. com er et websted, der indeholder videospil med funktionelle aktiviteter, der er sjovt og engagerende . Stemmegenkendelse software kræver barnet til at formulere spil kommandoer og instruktioner . Hver computer spil er udformet som en terapeutisk støtte til stemmeleje , volumen , varighed , artikulation , rytme eller en kombination af disse tale elementer . En foreløbig undersøgelse af talepædagoger på Media Technology har vist , at børn reagerer positivt på stemmegenkendelse computerspil .

Kognitive Kommunikation Aktiviteter


Forståelsen er en kritisk del af mundtlig kommunikation . Talepædagogen kunne indlede et barn i funktionel sproglige aktiviteter , der involverer kognition , social interaktion, og den mundtlige udvikling . Sprog omfatter ikke alene de lyde, vi gør ( ekspressive ) , men forståelsen af hvad disse lyde betyder ( modtagelig ) . En funktionel aktivitet, en talepædagog kan anvende for at hjælpe med at udvikle kognitive Meddelelsen indeholder hukommelse og problemløsning sprogspil .

funktionelle aktiviteter , foreslået af Minnesota State University , til at forbedre udtryksfulde kommunikation og modtagelig kommunikation kan omfatte " Hvad sker der nu ? " Dette spil involverer terapeuten starter en historie , og derefter beder barnet til at fortælle , hvad der sker næste . Sommetider børn kan have svært ved at lære de betydninger af nye ord , og hvordan man bruger ord korrekt . Tale terapi kan hjælpe børn med kognitiv sproglige udvikling . " Pass Ball " er et sjovt spil for børn . Barnet og terapeuten skiftes passerer en bold frem og tilbage . Hver især har at tænke på et nyt ord og korrekt artikulere ordet , før de kan passere bolden tilbage . Dette kan så blive udvidet til at omfatte spillet Hvad sker der nu ?

Velkendte Games

Funktionelle aktiviteter for talepædagoger omfatter flash -kort , interaktive lektioner centreret omkring et håndværk eller andre hands-on aktiviteter , og play- baseret aktivitet . Børn har kortspil som " Go Fisk " og det fungerer godt for at hjælpe barnet lærer at formulere lyde . I Go Fisk , tager barnet og terapeuten vender oplyst, om den anden spiller har en særlig kort , der passer én i hånden . " Koncentration "er ofte spillet på en måde, barnet siger navnet på det objekt på kortet, når hun vender det over . Dette er en god funktionel aktivitet , fordi barnet indarbejder hukommelse udvikling i aktiviteten .

taleterapi for Voksne

Tale terapi for voksne kan være i hjemmet , en institutionel eller rehabiliterende indstilling . Nogle voksne er tilbøjelige til at føle flov over deres taleproblemer , så en privat indstilling som hjemme er til tider det bedste valg . Voksne, som har lidt et slagtilfælde eller en ulykke , som forringer deres tale kan også være nødvendigt fysisk terapi i forbindelse med taleterapi . De muskler , der bruges , når en person taler nogle gange nødt til at være " uddannet " til at producere de lyde , der udgør dele af talen . For voksne, ofte terapi indebærer traditionelle artikulation terapi og gentagne aktiviteter, der fokuserer på en eller to lyde . Folk, der har lidt et slagtilfælde eller en ulykke vil kræve taleterapi at styrke musklerne i munden , tungen og læberne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------