Position: sygdoms > influenza >

hvad er selvbegrænsende colitis ?

   Selvbegrænsende colitis er en betændelse i tyktarmen , der normalt varer en kort tid . Det er ofte nævnt som akut selvbegrænsende colitis for sin pludselige indtræden , kraftige stigning og korte kursus

Mulige årsager


En smitsom organisme kan forårsage selvbegrænsende colitis . Nogle almindelige infektiøse organismer er ansvarlige for denne tilstand er Campylobacter jejunalis , Salmonella , Shigella og Yersinia . Parasitter kan også medføre selvbegrænsende colitis .

ukendte årsager


I cirka halvdelen af tilfælde af selvbegrænsende colitis ingen bakterier årsag kan findes . Disse sager kan være forårsaget af en virus .

Symptomer på selvbegrænsende Colitis


Mavesmerter , diarré , appetitløshed , træthed , kramper , vigtighed og oppustethed kan være til stede hos en patient med selvbegrænsende colitis . Disse symptomer forsvinder normalt , når infektionen er behandlet .

forsøg til bekræftelse Diagnose

En læge vil gennemgå en patients sygehistorie , foretage en fysisk undersøgelse , bestille laboratorieprøver , herunder afføring kulturer , CBC , elektrolytter , fæces æg , parasit tests , gøre og en procedure kaldet en koloskopi for at bekræfte diagnosen . Resultatet af disse tests afgør om betændelse i tyktarmen er selvbegrænsende eller en kronisk form af colitis .

Colonoscope

En colonoscope er et nyttigt diagnostisk værktøj . Med denne fleksible rør , kan lægen tage vævsbiopsier og kig ind i tyktarmen at afgøre, om betændelsen er forårsaget af selvbegrænsende colitis eller en kronisk form af colitis . En måde at fastlægge forskellen er ved at se på betændelse niveauer af slimhinden --- i selvbegrænsende colits , er betændelse begrænset til øvre og midt zoner slimhinder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------