Position: sygdoms > influenza >

hvordan man bliver et organ , øje og vævsdonor

  Som jeg skriver dette i dag , i henhold til organudtagning og-transplantation Network , der er 106. 822 kandidater til organtransplantation . Deres behov langt overtal rådighed organdonationer . I 202C var der kun 14. 631 donorer ( 55 procent var afgået ved døden ) og 28. 462 organer blev transplanteret ( 77 procent var fra afdøde donorer ) .
Selv om hver donor kan give nok organer og væv for at spare op til otte liv og forbedre livskvaliteten for op til 42 flere mennesker , efterspørgslen langt overstiger udbuddet af væv og organdonation . For eksempel : over 4. 000 mennesker vente på en lungetransplantation hvert år , men kun 25 procent vil modtage en lunge , vil ti procent dø venter , og de resterende 65 procent vil blive forværret , mens kæmper hver dag , forsøger at leve længe nok til at modtage en lunge .
I 1998 var min søster en del af de 25 procent , der fik en lunge . Hendes donor reddede fire andre liv den nat . Disse fem reddede liv betød , at ægtemænd ikke bliver enkemænd , havde hustruer ikke blive enker , har børnene ikke oplever en forælders død , og de studerende ikke mister deres lærere . De fleste af os har potentiale til drastisk at øge udbuddet af egnede organer blot ved at tilmelde dig med en organdonor register til at donere organer efter døden . Efter døden, vil ingen dele af vores krop være nødvendige for os , men vores organer og væv donation kunne bruges til at udvide eller forbedre kvaliteten af mange liv-de af modtagerne samt deres familier , venner og fællesskaber .
Når du beslutter dig for at blive et organ , øjen-og vævsdonor , du vil være sikker på , at dine ønsker , vil omgående blive udført, når den tid kommer . Donororganer er dyrebare og en mangelvare . Organudtagning skal være afsluttet kort efter døden eller høstet organer vil være uegnet til transplantation . ( En lidt mere tid til rådighed til hornhindedonation-op til 12 timer-og for væv donationen, herunder hud , knogler , og hjerteklapper-. op til 24 timer efter død) Derfor bør dine ønsker være klar på rekord , og-helst-beæret over Deres nærmeste pårørende eller udpeget sundhedspleje proxy . Ved din død , kan nogle af dine overlevende kamp følelsesmæssigt med tanken om donation og være uvillige til at slippe din krop til organudtagning . Denne artikel vil fortælle dig hvad du skal gøre for at sikre, at når du ikke længere brug for dem , kan dine organer og væv bruges til at redde liv og hjælpe andre

Du skal bruge: .
Villighed til at donere organer , væv , og hornhinder .
Computer og printer .
Internetadgang .
Tid til at følge disse trin .


1 .
registret med din statslige organer og væv Registry .
Et link til organer og væv register i hver stat findes i nedenstående ressourcer . På dette websted , identificerer din tilstand organ og væv i registreringsdatabasen . Som du vil se , er navnene på disse registre varierer : i Alabama , er det kaldes Legacy organer og væv Donor topdomæneadministratoren i Kansas , Midtvesten Transplantationsnet , i Massachusetts , New England Organ Bank , og i South Dakota , South Dakota . Driver Licensing Program
udfylde og indsende online registrering
for staten Maryland , nær slutningen af registreringen, en bekræftelse vises :

" Ved at indsende denne registrering , bekræfter jeg , at jeg er sagsøgeren beskrevet på denne ansøgning , og at de oplysninger, der indføres heri er sande og korrekte, efter min bedste viden . Denne registrering skal fungere som et dokument af gave , som skitseret i Maryland Uniform Anatomiske Gift Act . ET DOKUMENT FRA gave, ikke tilbagekaldes af DONOR før døden , er uigenkaldelig, og IKKE kræve samtykke hos enhver anden person ( vægt minen ) . Det tillades ligeledes enhver undersøgelse er nødvendige for at sikre den medicinske accept af anatomiske gave . "
Dette er et kritisk vigtigt skridt . Din registrering sikrer , at enhver og alle egnede organer og væv vil blive høstet til donation . Ingen vil være i stand til at forhindre din donation , og du vil have sparet dine efterladte den byrde, som spekulerer på, hvad du ville have ønsket , og beslutte, om eller ikke at donere dine organer .
2 .
Tilskynde andre til at deltage i organdonorer registreringsdatabasen .
Ved afslutningen af registreringen , er der en mulighed for at sende en e-mail til andre , for at informere dem om din beslutning og tilskynde dem til at gøre det samme. Maryland 's lyder som følger :
"Dette er en fantastisk mulighed for at fortælle din familie og venner om din beslutning om at donere LIFE. Din e-mail vil starte med denne besked : 'Jeg har registreret at være et organ , øjen-og vævsdonor på www. DonateLifeMaryland. org . Please join mig i at redde eller forbedre livet for tusindvis af mennesker i Maryland , der har brug for vores hjælp . Det tog mig kun et minut at tilmelde dig-et minut , der kunne betyde året om et bedre liv for andres . Du har mulighed for at personliggøre din besked videre i boksen nedenfor . Spred ordet-er din familie og venner virkelig har liv "
Selvom dette trin er valgfrit , overveje at sende sådanne meddelelser til relevante medlemmer af din familie , sundhedspleje team og venner , og tilskynde ? dem til at deltage i organdonorer registreringsdatabasen.

3 .
Carry en organdonorkort .
En side med otte kort kan downloades fra OrganDonor. gov , der indgår i de midler, nedenfor. Spørg to personer at vidne din signatur på kortet , og derefter datere og kortet . Bære med dig hele tiden det underskrevne , vidne , og dateret organer og væv donorkort . Sætte en kopi i din pung , en anden i din bils handskerum , og andre med din læge og juridiske papirer .
4 .
udpege " organdonor " på dit kørekort .
Når du næste gang forny dit kørekort ( eller når du ansøge om en licens) , udpege " organdonor " på fornyelse af licensen eller ansøgningsskema.
I Maryland , vil du se "Ja " feltet ved siden af denne erklæring : "Please check , hvis ved din død , du har lyst til at hjælpe andre ved at blive en organdonor . "

5 .

Fortæl din familie og venner om din beslutning om at donere dine organer , hornhinder , og væv når den tid kommer .
venner og familie har brug for at vide nu , ikke på tidspunktet for din død , at du er i organdonorer registreringsdatabasen. Hvis andre udtryk modstand mod ideen eller forsøger at ændre dit sind , hjælpe dem til at forstå, at dette er hvad du ønsker , og at du forventer, at ære dine ønsker . Fortæl dem, at der stadig kan være en åben kiste visning , at der ikke vil være nogen omkostninger for din familie eller ejendom , kan otte andre liv være reddet, og mange flere kan blive hjulpet af din donation. Hvis du undlader at registrere dig hos din tilstand organer og væv register som anbefalet i trin 1 , vil et familiemedlem kunne se bort fra dine ønsker og forhindre eller begrænse omfanget af din donation .
Giv dine familiemedlemmer en udfyldt kopi af Family Anmeldelse Card . Ressourcen er medtaget nedenfor .
6 .
Fortæl din sundhedspleje hold, som du har registreret at være et organ , øjen-og vævsdonor .
Fortæl din læge at du ønsker at donere organer , hornhinder og væv ved din død , så din beslutning er inkluderet i din journal .
Hvis du har udpeget en Health Care Proxy , skal du sørge for at personen ( og hver suppleant ) kender dit ønske om at donere dine organer , øjne og væv efter døden . .
7
Du kan være en levende donor
Donationer fra levende donorer kan nævnes: . blod, knoglemarv , stamceller ( navlestrengsblod ) , en hel nyre , . en Lap af en lunge , en lever Lap , og dele af bugspytkirtlen og tarmen
Find et sted at donere blod , deltage i knoglemarven registreringsdatabasen , lære mere om at donere navlestrengsblod ( stamceller ) . Links til alle tre indgår i ressource sektionen .

gode råd og advarsler


 • Hvis du ikke allerede har gjort det , bedes du registrere nu med din tilstand registreringsdatabasen for at bliver et organ , øjen-og vævsdonor . Registrering tager meget lidt tid
 • Hvis kvalificeret efter alder , helbred og vægt , skal du jævnligt donere blod eller plasma . og deltag i National Marrow Donor Registry
 • Må ikke springe trin . på tilmelding hos din tilstand orgel og vævsdonor registreringsdatabasen. Ellers kan din hensigt at donere dine organer og væv blive nægtet af andre mennesker efter din død .
 • Flere samtaler kan være nødvendig, før alle familiemedlemmer forstår og accepterer din beslutning om at være donor. Vær tålmodig !
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------