Position: sygdoms > infektion >

rabies infektion

   Rabies er en virus , der er næsten altid dødelig for mennesker , når symptomer opstår. Rabies er en zoonotisk sygdom , som betyder, at det overføres fra dyr til mennesker . Det er normalt sendes via en bid af en rabiat dyr , så virus at komme ind i blodbanen

Hvad er rabies ?


Rabies er en virus klassificeret i Rhabdoviridae familien , og overføres til mennesker gennem kontakt med smittede dyr . Dette kan ske gennem en bid , eller hvis spyt af dyret kommer i kontakt med en klippe eller skrabe på et menneske. Transmission kan også ske ved eksponering for øjne eller mund .

Rabies Symptomer


Tidlige symptomer på rabies omfatter feber og hovedpine , som hurtigt udvikler sig til neurologiske symptomer . Dette omfatter desorientering , hallucinationer , agitation og delvis lammelse .

Rabies Behandling


lægehjælp, skal gives umiddelbart til en person , der er blevet bidt af enten en vilde og tamme dyr . Såret skal renses og vaskes med sæbe og vand .

Rabies Vaccine

Når såret er renset , administreres er et indlæg eksponering profylakse ( PEP ) . Dette omfatter en dosis af immunglobulin og derefter flere doser af en rabies vaccine i løbet af de næste måneder .

Host Dyr

Den Centers for Disease Control og Forebyggelse ( CDC ) rapporterer , at i 2008 , 93 % af alle rabies infektioner var i dyr klassificeret som vilde dyr . Dette omfatter stinkdyr , vaskebjørne , flagermus og ræve .

menneskeliv Fra Rabies

Antallet af døde fra rabies har været stærkt reduceret på grund af udvidet bevidsthed og folkesundhedsprogrammer . I USA i 2008 , var kun to dødsfald blandt mennesker fra rabies rapporterede ifølge CDC .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------