Position: sygdoms > infektion >

tegn og symptomer på diabetes foruden tørst & vandladning

   Diabetes er en kronisk sygdom, der rammer blodsukkeret i kroppen . Der er to typer af sygdommen : Type 1 og type 2 . Type 1 diabetes , som også kaldes juvenil diabetes , udvikler sig, når bugspytkirtlen ikke ordentligt producere hormonet insulin . Type 2 -diabetes , som undertiden benævnes voksen-debut diabetes , udvikler fordi kroppen ikke producerer nok insulin eller bruge det ordentligt. Type 2 diabetes er den mest almindelige form for tilstand , og det ofte udvikler sig i mennesker, der har en usund livsstil . Øget tørst og vandladning er to almindelige tegn på begge typer af diabetes , men der er også flere andre tegn og symptomer .

Sult


Ud over øget tørst og vandladning , kan folk , der har diabetes varsel de er også meget mere sulten end normalt . Dette er en fælles tegn på type 1 og type 2 -diabetes .

Træthed


Uforklarlig træthed er endnu et tegn på begge typer af diabetes . Du føler måske at det er svært at komme ud af sengen eller kan mærke, at du bliver træt nemmere , end du gjorde før . Irritabilitet kan også være et tegn på diabetes .

Vision


Ændringer til din vision , såsom oplever perioder med sløret syn eller dobbelt syn , kan være et symptom på type 1 og type 2 -diabetes . Sløret syn er et tegn på en høj blod- sukker niveauet .

Vægttab

Usædvanlige vægttab , som ikke kan henføres til ændringer i kost eller motion kan være et tegn på type 1 -diabetes . Det er ikke et symptom på type 2 -diabetes , som ofte diagnosticeres hos personer, som er overvægtige eller fede .

Prikken

Mennesker med type 1-diabetes kan opleve en prikkende fornemmelse , oftest i fødderne . Nogle mennesker også beskrive følelsen et tab af følelsen i fødderne .

Infektioner og sår

Folk , der har udviklet type 2 -diabetes er udsat for hyppige og tilbagevendende infektioner . Desuden kan det tage længere tid at komme sig fra infektioner , nedskæringer og skrammer , andre sår kan tage længere tid end normalt at helbrede .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------