Position: sygdoms > infektion >

IVIg behandling for pseudomembranøs colitis

   Pseudomembranøs colitis er også kendt som C. difficile colitis , eller C. diff . Det er en betændelse i tyktarmen forårsaget af en overvækst af bakterier, oftest Clostridium difficile . Overvækst kan være forårsaget af brug af antibiotika eller en svækket immunforsvar

funktioner


Den sygdomsfremkaldende bakterier frigivelse toksiner, der oppiske . væv af tyktarmen . Pseudomembranøs colitis er karakteriseret ved symptomer som diarré , mavesmerter og feber .

Behandling


Hvis et antibiotikum er mistænkt for at være årsag til pseudomembranøs colitis , er dens brug straks seponeres . Efterfølgende behandling omfatter anvendelse af en anti-infektiøs medicin , såsom Flagyl og IV væsker , hvis det er nødvendigt for dehydrering i svære tilfælde .

IVIG behandling


For tilbagevendende pseudomembranøs colitis forårsaget af C. diff , infusioner af intravenøs immunglobulin , eller IVIG , har vist sig at være effektive . IVIG indeholder antistoffer , der fungerer som supplement til dem, der produceres naturligt i kroppen .

IVIG Brug

IVIG for pseudomembranøs colitis kan gives som en engangs- kursus over flere dage eller periodiske infusioner med en frekvens ordineret af den behandlende læge . Mens denne behandling forsinker eller stopper associeret diarré , kan afføringen godt teste positiv for smitstoffet .

IVIG Side Effects

Mulige bivirkninger af IVIG omfatter anafylaksi ( alvorlig allergisk reaktion ) , nyresvigt og infusionsrelaterede komplikationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------