Position: sygdoms > infektion >

ipratropiumbromid behandling for astma

   Ipratropiumbromid , også kendt som Atrovent , anvendes i behandlingen af astma , kronisk bronkitis og emfysem . Disse sygdomme forårsager forsnævring af luftvejene , hvæsen og åndenød , og kan være livstruende . Astma forårsager betændelse og indsnævring af luftvejene som følge af en allergisk reaktion over for miljøgifte , motion , stress , temperatur og pollen . Ipratropiumbromid stopper eller minimerer denne reaktion

Overvejelser


ipratropiumbromid bruges som en vedligeholdelses lægemiddel til forebyggende behandling og er fremstillet ved recept . Det kan administreres af afmålte doser inhalator ( MDI ) eller ved små mængder nebulizer .

dosis


Dosis afhænger af sværhedsgraden og hyppigheden af symptomer , og kan variere fra to til seks inhalationer , to til fire gange dag . For lægemidlet skal være effektiv , skal det tages med jævne mellemrum .

Effects


De mest almindelige bivirkninger er influenza-lignende symptomer , rysten , søvnløshed , angst , forstoppelse , ondt i halsen og åndedrætsbesvær . De bivirkninger kan forekomme med begge metoder til administration , MDI og lille volumen nebulizer .

Funktion

ipratropiumbromid er en bronkodilatator anvendes til at spile bronkier i lungerne . Et astmaanfald forårsager cholinerge nerverne i luftvejene til at snævre forårsager bronkospasmer . Ipratropiumbromid betragtes som en "anti-kolinerge " lægemiddel, som blokerer virkningen af cholinerge nerver gør det muligt for musklerne til at slappe af .

MDI vs SVN

Den SVN leveringsmåde , hvilket kræver en metode til nebulization og en strømkilde , såsom komprimeret luft eller ilt , er der almindeligvis anvendes til patienter med en mere alvorlig diagnose , som ikke er i stand til på passende vis bruge , eller reagere på , MDI .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------