Position: sygdoms > infektion >

disponerende faktorer af demens

   The National Institute of Aging definerer demens som en gruppe af symptomer ofte manifesterer sig blandt de ældre som at være glemsom , som gentagne gange stiller de samme spørgsmål , manglende evne til at hente navne og steder , manglende evne til følge anvisninger , og hyppige desorientering , at tiden , mennesker og steder . Dette skyldes ændringer i hjernen , der er forårsaget af disponerende faktorer som forhold, der påvirker det vaskulære system , genetik og degenerative sygdomme .

degenerative sygdomme


Ifølge Alzheimer 's Association , Alzheimers sygdom udgør 50 til 80 procent af demens sager . At være en degenerativ og progressiv sygdom i hjernen , kan det prædisponere en person for at manifestere almindelige symptomer på demens , såsom hukommelsestab , reduktion i mental årvågenhed og fald i intellektuel tænkning på grund af degeneration af hjerneceller .

Den degenerative forandringer i hjernen som følge af Parkinsons sygdom ligner de forandringer i hjernen set fra demens og Alzheimers sygdom . Kognitive forandringer i Parkinsons sygdom åbenbart symptomer på demens .

Genetics


Den kromosomale anomali i Down syndrom kan tillægge de ændringer i hjernens funktion , der til sidst fører til manifestation af demens symptomer . Tegn på demens i Down syndrom medfører kognitive forandringer såsom glemsomhed , desorientering , hukommelsestab og forvirring . Affektive symptomer omfatter ændringer i humør , angst og irritabilitet . Adfærdsmæssige perceptuelle og neurologiske symptomer er også almindelige .

Huntingtons sygdom er en genetisk sygdom der involverer skade på hjernen celler, der kan være en risikofaktor for symptomer på demens at forekomme i den senere fase af sygdommen . Det manifesterer det følelsesmæssige , adfærdsmæssige og kognitive symptomer ses ved demens .

vaskulær skade


The National Institute of Neurologiske Lidelser tyder på, at hjerneskade forårsaget af cerebrovaskulær sygdom eller slagtilfælde kan føre til udvikling af vaskulær demens . Hjerteanfald, pludselig opstået slagtilfælde , højt blodtryk og tidligere slagtilfælde kan prædisponere demens at forekomme . Flere læsioner opstår med skader på hjernen 's hvide substans , celler og blodkar . Denne skade kan medføre følelsesmæssige , adfærdsmæssige og kognitive ændringer, der er klassiske symptomer på demens .

kvæstelser i hovedet

hjerneskader som hjernerystelse , kontusion og voldsom kraft anvendt mod hovedet kan forårsage skader på hjernen strukturer . Det kan beskadige hjernen væv og rive blodkar , nerver og membraner . Personskader kan også forårsage blødninger , indsamling af væsker og infektion . Alle disse er disponerende faktorer, der kan give demens symptomer . Emotionelle, adfærdsmæssige og kognitive ændringer er almindelige efter hjerneskade . Omfanget af demens efter hovedskader afhænger af sværhedsgraden af den skade på hjernen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------