Position: sygdoms > infektion >

fordelene ved x - stråler

  

Du skal bruge:
Dial antibakteriel sæbe
. Nylon Mesh brusekabine Puf .
Hårtørrer .

X-stråler er et vigtigt redskab i det medicinske område . X-ray er en noninvasiv medicinsk test , der bruger en lille dosis af ioniserende stråling , der absorberes af de strukturer i kroppen , og derefter producerer et billede eller et billede af indersiden af kroppen . Det kan bruges til at se inde i en persons krop til at bestemme en medicinsk diagnose . Før brug af X-stråler , ville en læge have haft at gøre sonderende kirurgi til at bestemme , hvilken slags skade en person havde . I dag kan lægerne stille en diagnose ved et tryk på en knap . Fordelene ved at bruge røntgenstråler på det medicinske område langt opvejer de risici, der er forbundet med brugen af røntgenstråler

praktisk og billigt


X-stråler er bredt tilgængelige og findes i en række indstillinger. -såsom hospitaler , plejehjem , og medicinske faciliteter . Der er bærbare X-ray udstyr , så godt, som gør X-stråler endnu mere tilgængelig . X-stråler producere resultater hurtigt, så en diagnose kan stilles ret hurtigt . I nødsituationer, er X-stråler normalt en af de første medicinske test bestilt . De er også relativt billig sammenlignet med andre medicinsk billedbehandling udstyr , så de er ofte det første imaging værktøj , der anvendes i diagnose af en skade .

vifte af anvendelser


X-stråler kan anvendes til en række årsager . De er oftest bruges til diagnose brækkede knogler , forvredet leddene , og knoglebrud . De kan også være brug for vejledning ortopædisk kirurgi . X-stråler kan diagnose , såsom gigt og unormal ben vækster , og find fremmedlegemer i kroppen . De bruges af tandlæger til at lave billeder af tænder og diagnosticere paradentose .

Limited Stråling


Ifølge Radiologisk Society of North America , mængden af stråling ved en X-ray er meget lille . Den måleenhed for en effektiv stråledosis er millisievert ( mSv ) . Mængden af stråling ved en X-ray af en ekstremitet er 0,001 mSv , hvilket svarer til mængden af stråling den gennemsnitlige person er udsat for i en dag ved baggrundsstråling . Også , ingen stråling tilbage i kroppen efter billedet er taget , i modsætning til andre billeddiagnostiske undersøgelser . Med andre billeddiagnostiske undersøgelser , er radioaktivt farvestof sprøjtes ind i kroppen og kan forblive i kroppen i en periode . Der er heller ingen bivirkninger af X-stråler .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------