Position: sygdoms > infektion >

hvad er de tre buffer systemer i kroppen væske ?

   pH ( eller mængden af hydrogenioner ( H +) i en løsning) niveau i blodet er vigtige for at sikre en korrekt funktionalitet biologiske systemer . Det optimale pH- niveau i blodet er 7,4 , som vedligeholdes af tre forskellige typer af buffer -systemer , der arbejder i kroppen . Tilføjelsen af en syre eller en base for et stof ændrer pH- niveau . En buffer er en løsning ( eller et stof ), der har evnen til at opretholde pH og bringe det tilbage til sin optimale værdi . Det gør den ved de yderligere eller fjernelse af hydrogen -ioner . Buffere , der arbejder i kropsvæske justere pH-niveau i blodet og funktionen til at sænke pH , hvis niveauet stiger over 7,4 ved at gøre blodet lidt mere sur. Hvis pH i blodet falder til under 7,4 , buffere handle for at tage op brint atomer og mindske surhedsgraden i blodet .

Protein Buffer Systems


Proteiner er det vigtigste og mest opererer buffere i kroppen væske . Proteinet buffer -systemet er en integreret del af kroppens pH styrende mekanisme . Protein buffere er enten intracellulære eller ekstracellulære . Deres funktionalitet er hovedsageligt intracellulært fokuseret og omfatter hæmoglobin ( Hb ) . HB er det protein , der fungerer til at transportere ilt i kroppen . Plasmaproteiner fungere som buffere , men beløbet er lille i sammenligning med den intracellulære protein buffere . Protein buffere omfatter grundlæggende gruppe , og sure protein buffer grupper , der fungerer som brint -ion depletors eller donorerne til at fastholde pH på 7,4 . Den mest kendte protein buffere omfatte 0 . 1 M NaH2PO4 , pH 6,2 ( Aktivering buffer ) , PBS , pH: 7,4 ( Alternate Kobling buffer) og PBS , 1 procent BSA , pH: 7,4 ( Assay Buffer ) .

fosfatbuffer System


Det fosfatbuffer systemet er består af to ioner : dinatriumhydrogenphosphat ioner og dihydrogenphosphat ioner . PH niveauet i blodet falder til under 7,4 , når H + ioner i blodbanen øges. Hydrogen fosfat -ioner acceptere alle supplerende H + ioner at genskabe ligevægten mellem natriumhydroxid og brint -ioner i blodet . Når pH-niveau i blodet stiger over 7 . 4, dihydrogenphosphat ioner frigøre yderligere hydrogenioner at genindføre pH-niveau i blodet til sin optimale 7,4 .

bicarbonatbuffer System


Det bicarbonatbuffer system fungerer for at opretholde pH-niveau i blodet hos pattedyr . Det spiller også en vigtig rolle i dannelsen af syre i maven , og at neutralisere pH i Chyme der træder ind i tyndtarmen fra maven . Det bicarbonatbuffer håndterer syre /base ubalancer og effektivt styrer frigivelsen af overskydende kuldioxid som en bi-produkt af cellulære respiration .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------