Position: sygdoms > infektion >

hvad er stien til en dyb venøs trombose ?

   Dyb venøs trombose er en tilstand karakteriseret ved dannelse af blodpropper i de større venerne i låret eller underbenet . I nogle tilfælde rejse DVT-relaterede blodpropper via blodkar til andre områder af kroppen

Fakta


DVT kan skyldes forhold, herunder træg blodgennemstrømning , skade på en blodåre indvendige foring og unormale tendenser i retning af at blodet bliver tykkere eller evne til at størkne , ifølge National Heart Lung og Blood Institute .

Villa blodpropper


I nogle individer , blodpropper forårsaget af DVT brække og flytte rundt i blodbanen til områder af kroppen , som kan omfatte lungerne , hjernen eller hjertet , ifølge U. S. National Library of Medicine . Mangel på blodforsyningen forårsaget af rejser blodpropper kan udløse alvorlige skader i de berørte organer .

lungeemboli


En DVT-relaterede blodprop , som indgiver i en arterie i lungerne kan udløse en potentielt fatal tilstand kaldet en lungeemboli , ifølge til Mayo Clinic .

Thigh blodpropper

Det NHLBI bemærker , at DVT-relaterede blodpropper i låret har en større chance for aftagning og udløser en lungeemboli end blodpropper i underbenet .

Overvejelser

Mens blodpropper også kan udvikle sig i mere overfladiske vener , gør blodpropper i disse steder, der ikke typisk løsne sig i blodbanen ifølge NHLBI .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------