Position: sygdoms > infektion >

blomkålsøre & is

   En mærkelig hædersbevisning for wrestlere , boksere og martial kunstnere overalt , blomkål øret er et problem for dem , der deltager i aktiviteter, hvor øret tager fysisk afstraffelse . Også kaldet øret hæmatom , sker blomkål øret, når hud adskiller fra brusk i øret og den plads fyldes med blod . Når dette sker , er det vigtigt at dræne blodet ret hurtigt , wrap øret og anvende is til at reducere hævelser

Udseende


Blomkål øret er så navnet på grund af, hvad øret ser ud, hvis den oprindelige skade går ubehandlet . Blod størkner , nye brusk begynder at danne , og øret tager på en hvid , oppustede udseende, der ligner lidt en blomkål . Hvis ubehandlet , kan betingelsen være permanent og deformerer .

Behandling


En øret hæmatom er ikke ardannelse eller deformering , hvis det er behandlet hurtigt , før blodet størkner og brusk former , som tager omkring syv til 10 dage . For at undgå dette opstår , bør øret straks drænet for blod og pakket op stramt med gaze og /eller bandager hele dagen for omkring en uge . Ice bør anvendes flere gange om dagen for at reducere hævelser .

Overvejelser


Når man spiller en kontakt sport eller spil, der kan resultere i blomkålsøre , er det en god ide at bære en hjelm eller anden form for hoved redskaber til at beskytte ørerne mod skader . Beskyttelse er det bedste forsvar mod blomkålsøre , og hoved gear skal bæres helst ører har potentiale til at modtage et alvorligt slag .

Advarsel

Hvis blomkålsøre ikke behandles hurtigt , blodet inde i øret hærder og brusk begynder at vokse igen i omkring syv til 10 dage . På dette punkt kan kirurgi være nødvendig for at fjerne oprustning og rette deformation . Det er vigtigt at søge behandling straks enhver tid øret er skadet .

Fun Fact

Brusken i øret får sin blodforsyning fra det omgivende væv , som den er tilsluttet . Af denne grund , når vævet er rippet væk kan brusken dø ret hurtigt på grund af manglende næringsstoffer . Døde brusk tendens til at folde op på sig selv , hvilket giver den blege , knobby udseende, som er kendetegnende for blomkål øre.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------