Position: sygdoms > infektion >

typer af allergi læger

   Allergi er kropslige reaktioner udløst af immunsystemet reagerer negativt på fremmede stoffer , såsom pollen , skæl og ingredienser i kosmetik og rengøringsmidler , eller til visse fødevarer , såsom skaldyr , jordnødder og mejeri . Almen praksis læger kan behandle allergi , men der er også specialister med avanceret uddannelse i behandling af allergi . Typer af specialister omfatter otolaryngologists , dermatologer og allergolog-immunologer .

Otolaryngologist


De mere almindelige navn for en otolaryngologist er en øre , næse og hals læge . Otolaryngologists kan diagnosticere , behandle og ordinere medicin mod allergi , der påvirker bihulerne og åndedrætsorganerne . En almindelig type af sinus allergi er høfeber , der er forårsaget af vejrtrækning i en luftbårne allergener såsom pollen eller støv . Høfeber kan forårsage nysen , løbende næse og hoste , og også kan udløse våde eller poser under øjnene . Sinus allergier også kan udløse anfald hos astmatikere . Mold Spore allergi kan også påvirke bihuler , hvilket medfører en løbende næse og ru vejrtrækning . En otolaryngologist vil teste for allergi ved at gøre en fysisk eksamen og eventuelt en blod-eller hudtest .

Hudlæge


En hudlæge har specialiseret sig i hud, hår og negle og kan diagnosticere , behandle og ordinere medicin til hudallergi . Hudallergi ofte dukke op i form af bistader , udslæt , eksem , tørhed eller afskalning og omfatter latex allergi , som resulterer i forsinket dermatitis eller umiddelbare overfølsomhedsreaktioner , kosmetik og rengøringsmidler allergi , hvor huden reagerer på konserveringsmidler eller parfumestoffer i produktet ; søn allergier , hvor huden er meget nemt blive beskadiget af ultraviolette stråler , og bistik allergi , som kan forårsage hud , ansigt og hals hævelse . Hudens reaktion på kontakt med gift planter såsom gift eg og efeu er også en form for allergisk reaktion og skimmel allergier kan også resultere i hudproblemer . En hudlæge vil typisk lave en hudtest og eventuelt en blodprøve for at fastslå, hud allergier .

allergolog-immunolog


En allergolog-immunolog er en bord-certificeret læge uddannet til at arbejde med alle former for allergi og problemer med immunsystem . En allergolog-immunolog kan behandle sinus allergi , hud allergier , fødevarer allergier og medicin allergi . Allergolog-immunologer ofte fokus på et bestemt område som intern medicin eller Pædiatri . Nogle læger i intern medicin og børnelæger har også en sekundær fokus på allergi og immunsystemet . Allergolog-immunologer er ikke kun uddannet til at diagnosticere og behandle allergier , men er også uddannet i forebyggende og rehabiliterende pleje .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------