Position: sygdoms > infektion >

hvordan LDL øges ved rygning ?

   Hvert år , hjerte-karsygdomme topper listen, da Nr. 1 dræber af amerikanske kvinder og mænd . Højt kolesteroltal og rygning er to af de seks risikofaktorer i udviklingen af hjertesygdomme , men at skære ud man vil dramatisk reducere risikoen for, at andre

ryger Fald HDL niveauer


HDL , eller gode kolesterol , er ansvarlig for patruljering blodet til at opsamle overskydende LDL og transportere det tilbage til leveren til bortskaffelse. Visse kemikalier findes i cigaretrøg , nemlig acrolein , forringe HDL fra indsamling dårlige kolesterol .

rygning øger LDL niveauer


Nedsættelsen af HDL giver LDL for at rejse og samle mere frit . Acrolein udløser en proces , der ændrer den molekylære struktur af LDL , hvilket gør det ukendelig for immunsystemet . Immunsystemet installerer hvide blodlegemer til at angribe LDL , der forårsager betændelse og videre opbygning . Denne ophobning resulterer i plaque oprustning på arteriel vægge , der hærder med tiden og fører til åreforkalkning .

hjerteanfald og slagtilfælde


Nikotin og kulilte fremskynde akkumulation af kolesterol og konstriktion af arteriel vægge . Dette fører til dannelsen af blodpropper , som kan blokere blodtilførslen til enten hjertet eller hjernen , hvilket resulterer i et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

kardiovaskulær sygdom

Rygning er ansvarlig for 20 procent af dødsfald i forbindelse med hjerte-karsygdomme årligt .

Forebyggelse /Solution

rygestop vil øjeblikkeligt reducere kolesterol og til gengæld risikoen for at udvikle hjerte-kar- sygdom. Risikoen for hjertesygdomme er faldet med 50 procent efter det første år ved at holde op .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------