Position: sygdoms > infektion >

kold luft allergi

   Kold luft allergi , også kendt som koldt urticaria , er en reaktion som følge af reaktion i kroppen system til en kold miljø . Kolde allergi kan udløse unormal åndedrætsværn og andre fysiske reaktioner . Denne abnorme organ reaktion på kulde kan føre til livstruende forhold, der kræver øjeblikkelig lægehjælp . Betingelsen kan forebygges med medicin

Betydning


Koldt vejr kan udløse beskyttende mekanisme i immunforsvaret til at frigive antistoffer . , der kan aktivere symptomer på allergi . Allergi over for kulde kan forværre alvorlige luftvejssygdomme som astma . Kold luft er undertiden den eneste udløser astma symptomer . Jo koldere luft , jo mere alvorlig de symptomer, der opstår . Følsomhed over for kold luft kan medføre ikke blot luftvejssymptomer , men andre systemiske reaktioner , der kan føre til mere alvorlige tilstande .

Årsager


Kroppens reaktion på kulde aktiverer frigivelsen af histamin , som kan forårsage manifestationer af såvel luftvejs-og systemiske symptomer . Journal of Investigative Dermatology Symposium Proceedings identificeret histamin at være den vigtigste mediator af den allergiske reaktion på kulde . Kold luft kan forårsage slim bliver tykkere og kapillærer i næsen bliver opsvulmet som reaktion på den kolde luft, der passerer gennem næsen .

Symptomer


Udsættelse for kulde udløser frigivelse af antistoffer , der kan forårsage rødme af huden , nældefeber , kløe og hævelse . Alvorlig reaktion på kulde kan resultere i chok , besvimelse og død . Lokaliseret eller generel udslæt kan forekomme på huden . Ifølge den newzealandske Dermatologisk Selskab , omfatter systemisk reaktioner på kold luft allergi åndenød , uregelmæssig og hurtig hjertebanken , gastrointestinale sår, mavesmerter og et betydeligt fald i blodtrykket . Luftvejssymptomer manifestere sig som nysen , rindende øjne og tilstoppet næse .

Behandling

Medicin er den vigtigste behandling for at styre den allergiske reaktion i kroppen , selv om det ikke giver en kur . Antihistaminer hjælper med at blokere frigivelsen af histamin , som forårsager den reaktive symptomer opstår .

Forebyggelse /Solution

Fordi udsættelse for kulde er den vigtigste udløsende faktor for allergiske reaktioner , den bedste forebyggelse er at undgå kolde temperaturer . Beskyt din krop med tykke tøj og slid vanter og et halstørklæde i koldt vejr . Begræns udendørs aktiviteter i koldt vejr og bade med varmt vand for at forhindre et pludseligt fald i kropstemperaturen.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------