Position: sygdoms > infektion >

sproglige udvikling og cerebral parese

   Cerebral parese ( CP ) , en neurologisk tilstand , der forårsager kropsbevægelse og muskel kontrol problemer , kan hæmme sproglige udvikling . De muskler , der styrer tale ofte er påvirket . Korrekt sproglige udvikling kræver også, at evnen til at høre og op til 15 procent af personer med cerebral parese har hørehandicap

Betydning


Mens handicappede , lære at kommunikere effektivt med omverdenen kan hjælpe nogen med cerebral parese leve et mere tilfredsstillende liv .

indstillinger


Forskellige CP behandlingsmuligheder kan være gavnligt for at forbedre sproglige udvikling , herunder høreapparater , taleterapi , kommunikationsudstyr og lære tegnsprog. Dog kan høreapparater også skabe forvirring hos et barn , som enhederne forstærke alle lyde , herunder baggrundsstøj og andres samtaler .

taleterapi


I taleterapi , en talepædagog arbejder med en person med CP til udvikle kontrol af kæben og munden muskler til at hjælpe med sproglige færdigheder. For dem der ikke kan tale , vil en talepædagog også være i stand til at afgøre, om den person, der kunne få gavn af at lære tegnsprog og /eller bruge hjælpemidler kommunikationsenheder .

kommunikationsenheder

Kommunikation plader bruge billeder til at kommunikere ideer . Computer-assisteret enheder kan bruges til at " tale " for CP person .

Tegnsprog

Tegnsprog tjener som en anden mulighed for cerebral parese sproglige udvikling . Men afhængigt af graden af muskel koordination , underskrive kan være en frustrerende proces for nogle af de CP befolkningen . Tegnsprog kan ændres til at passe den enkelte .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------